Jegyvásárlás

Program


1705

1705

Közreműködik: Kaltenecker Zsolt - zongora, Fehérvári Attila - basszusgitár, Dés András - ütőhangszerek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 27. csütörtök, 21:00

A trió szokatlan névválasztásnak több oka is van: egyrészt ez az egyik szám címe (melyet Zsolt egy 1705-ben készült historikus billentyűs hangszeren írt), másrészt asszociál a Legend Of 1900 című filmre, illetve annak főhősére, aki akarva-akaratlanul kifigurázza a zenei vaskalaposságot. Az együttes tagjai számára a nyitottság, a korlátok lebontása, a vélt, vagy valós határok átlépése az egyik legfőbb motiváció. Ennek köszönhető, hogy a trió zenéje annak ellenére alkot homogén egységet, hogy számtalan inspiráció hallható benne: a könnyűzene dallamvilága és dinamizmusa, az elektronikus zene frissessége, a klasszikus-zene harmóniára törekvése, a világzene sokszínűsége és persze a jazz-zene szabadsága és érzékeny együtt-játéka. Az 1705 jellegzetességei a poliritmika és a polimetria szinte állandó jelenléte és a gyakran végletekig felfokozott nagy ívű improvizációk mellett Zsolt – a két kéz teljes függetlenítésére gyakran építő – azonnal felismerhető, jellegzetes zongorajátéka és András különleges ütőhangszeres szettje, melyen néha nagyon szabadon, néha viszont úgy játszik, mintha egy rafináltan programozott dobgépet hallanánk.
 

Kaltenecker Zsolt meglehetősen egyéni játékstílusáról és „sound”-járól találóan írja Végső Zoltán kritikus: „Az alapok valahol a modális dzsessz környékén keresendők, ahol a harmóniánál a ritmus, a politexturális gondolkodás, az előadásmód, a hangszínekkel elért hatások mind fontosabbak, mégis, a vízszintes síkok egymásra épülése folytán kialakul a függőleges tagoltság is, azaz a harmóniai szövet. Kaltenecker zenei világának csápjai több irányba nyúlnak, a közönség mégsem az összegabalyodást érzi, hanem a tiszta képletek és a világos szándékok nyomában egy élvezetes, minden elemében mai dzsessz által válik érintetté.” Zsolt az 1705 mellett a Special Providence nevű progresszív metált játszó zenekarban játszik, illetve szólózongora koncerteket is ad.

Fehérvári Attila 13 évesen kezdett  gitározni, majd egy baráti felkérés kapcsán hamar basszusgitárra váltott. 2004-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz-tanszakán. Számtalan zenekar, színházi produkció állandó vagy alkalmi basszusgitárosa, megannyi neves előadó kísérőzenésze élőben és felvételeken. Pályája legmeghatározóbb formációi: Special Providence (2010-), Black-Out (1997-), Hrutka Róbert zenekara (2009-),  Váczi Eszter és a Szörp (1999-2004). 2016 nyara óta az 1705 tagja.

Dés András klasszikus ütőhangszereken kezdte zenei tanulmányait, érdeklődése a középiskolában fordult a dél-amerikai és közel-keleti ütőhangszerek felé. Eleinte elsősorban világzenei együttesek tagjaként játszott szefárd, balkáni és ír-kelta népzenét. Ezzel párhuzamosan kezdett el jazzt játszani, 2005-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszékén. Az elmúlt évek több meghatározó jazz együttesének is tagja volt, emellett olyan énekesnők állandó zenésztársa, mint Juhász Miczura Mónika (Mitsoura), Szalóki Ági és Palya Bea. Zeneszerzőként is közreműködött film- és színházi produkciókban, előadóművészként pedig bejárta a világot: a Carnegie Halltól a Covent Gardenen keresztül a shanghai-i világkiállításig számos jelentős színpadon zenélhetett már.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!