Jegyvásárlás

Program


A Győri Balett bemutatja DIÓTÖRŐ az Arénákban

A Győri Balett bemutatja DIÓTÖRŐ az Arénákban

A balett, a cirkusz és a show elemeit ötvöző, háttérvetítéssel kiegészített Diótörő előadást láthatunk idén karácsonykor három vidéki nagyvárosban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 10. szombat, 18:00

Az Audi Arénában Győrben, a Debreceni Főnix Csarnokban és a Veszprém Arénában várhatóan mintegy tízezer néző előtt fogják eltáncolni a Győri Balett művészei ifj. Harangozó Gyula DIÓTÖRŐ az Arénákban című táncjátékát. Az eddigi legnagyobb hazai Diótörő előadás a helyszínekhez illő módon hatalmas, „szélesvásznú” díszlettel készül, és a világ élvonalába tartozó Győri Balett tagjai mellett artistákkal és revüszerű látványelemekkel kibővítve. 

A Győri Balett művészei mellé a Herceg és Klára hercegnő nagy kettősének eltáncolásához a Moszkvai Bolsoj balett szólistái is színpadra lépnek. 

A produkció koreográfusa és rendezője ifj. Harangozó Gyula, Kossuth-díjas magyar táncművész, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, aki a Bécsi Operában korábban nagy sikerrel játszott Diótörő rendezése alapján a díszlettervező Dmitrij Simkinnel és a jelmeztervező Velich Ritával együtt egy új, látványos előadást állít az arénák színpadára. 

A táncjátékról röviden a produkció koreográfusa és rendezője mesél: 

“Ugyanazt az élményt szeretném átadni a közönségnek a Diótörőmmel, amelyet a darab keletkezésekor az alkotók szántak a nézőknek. A klasszikus Diótörő történetben a realitás és az álomvilág követik egymást. 
A darab első felében Stahlbaumék karácsonyi ünnepségén a 19. századi gyerekek a számukra mindennapi közegben jól ismert játékokkal és babákkal találkozhattak a színpadon. Nem maradhatott el a Bohóc, Colombina és a Néger baba figurája sem, valamint a bábjáték során Diótörő herceg és az Egér király párbaja sem Klára kisasszonyért. Ennek a bábjátéknak a hatására elevenednek meg Klára álmában az egerek és a kiskatonák, itt védi meg őt Diótörő herceg a gonosz Egér királytól és repíti át a téli tájakon keresztül mesepalotájában. 
Én ugyanezt a realitást szeretném visszaadni a táncjáték első felében a mai gyerekeknek, amelyet a 19. századi gyerekek is érezhettek az általuk jól ismert helyszín és játékfigurák láttán. 
Ha a darab eleje egy 21. századi karácsonyi vendégség, amelyen a meghívott gyerekek a Pókembert, Barbit és a Robotot láthatják táncolni és a bábjáték helyett egy videojátékon keresztül védi meg Diótörő herceg az Egér királytól szeretett Kláráját, akkor valószínűleg ugyanazt a hatást érem el, amelyet a 19. században a darab alkotói értek el a korabeli közönségüknél, hiszen a jól ismert mindennapi életükből röppentek át a határtalan mesék világába. A videojáték hatására született álmában Klára itt ugyanúgy a téli tájakon keresztül táncol át Diótörő herceggel annak mesepalotájába, hiszen álmunkban már nem vagyunk sem helyhez, sem időhöz kötve. 
Őszintén remélem, hogy a ma már klasszikusnak számító, sok ember számára meghatározó gyerekkori színházi élményt nyújtó darabot a 21. század nézőinek is szórakoztatóan és érthetően tudom tolmácsolni.” 

ifj. Harangozó Gyula koreográfus-rendező

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!