Jegyvásárlás

Program


Ahogy tetszik
2

Ahogy tetszik

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 2. csütörtök, 17:00

William Shakespeare: Ahogy tetszik

Nádasdy Ádám fordításának felhasználásával átdolgozta: Horgas Ádám

- vígjáték -

„A világ csupa színpad,

és minden férfi és nő ott színész:

megvan a belépése és távozása.

Egy emberélet sok szerepet ad:

hét felvonást …”

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat.

A trónbitorló Frigyes elűzte testvérbátyját. Az udvarban a testvérviszály, az önkény uralkodik; suttog, aki igazat beszélne. Franciaország e tartományában elfogyott a levegő. A szív üzenete nem rezonál, a kegyveszett és kisemmizett emigrál, aki bizalmat veszít, elvándorol innen. Ahol nem lehet szeretni, élni, onnan el kell menekülni.

A trónfosztott herceg testvérbáty hűséges kíséretével az ardennesi erdőben lel otthonra. A háborítatlan anyatermészetben a főúri hajléktalanok lelkét hamar átjárja a szabadság nyugalma. Ide menekülnek a szerelmesek is: az elűzött herceg lánya, Rosalinda és Orlando.

A vígjáték középpontjába emelt pár még a hercegi udvarban első látásra szerelembe esik, majd szétsodródnak, az ardennesi erdőben összetalálkoznak, s álruhában kerülgetik egymást. Álruhás románcuk alatt megismerik magukban a szerelmet és megismerik szerelmesükben az embert magát.

E varázsos helyen boldog a közösség és az egyes ember is.  És közben jót mulat. A szabadság levegője táplálja a szív üzenetét: három szerelem természetét is megismerhetjük a darab cselekményében.

A rendező, Horgas Ádám különleges látványvilággal állítja színpadra vágyaink színjátékát. – Ahogy tetszik.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!