Jegyvásárlás

Program


Az ördög három aranyhajszála

Az ördög három aranyhajszála

AZ ÖRDÖG HÁROM ARANYHAJSZÁLA
mesejáték
Jacob és Wilhelm Grimm meséje alapján színpadra írta: Szőke Andrea
a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 8. szerda, 10:00

Jankó, az egyszerű parasztgyerek, megszületésekor ígéretes, egyben hihetetlen jóslatot kap: hamarosan nagy-nagy gazdagság éri, és még a király lányát is megkapja feleségül. Így kezdődik egy kalandos történet...és még hogy folytatódik! Mert az „itt a vége fuss el véle" még nagyon messze van. Addig még igen rögös utat kell bejárnia szegény fiúnak! Rablókkal, különös figurákkal kell találkoznia, hogy Grabancról, a csupa kóc ördögfattyáról ne is beszéljünk... Akinek ha nem szerzi meg a bozontjából a három csillogó aranyhajszálat, oda a boldogság! Nos, elég az hozzá, hogy ebben a mesében nem elég egyszerű szerencsefiának lenni. Szükség van itt még bátorságra, kitartásra és kacskaringós észre is! És persze nem árt egy kis segítség sem... pláne ha a főhős ezt a gyerekektől kapja!
A Grimm testvérek klasszikusnak számító meséjét már sokféleképpen földolgozták. Érthető is, hisz a főhős fordulatos kalandjai a mai gyermekek, számítógépes látványvilághoz, pörgő jelenetekhez szokott képzeletét is képes elvarázsolni, úgy tud értéket közvetíteni, hogy közvetlenségével, egyszerűen csak belopja magát a hallgatóság gondolataiba. Eközben, a benne szereplő érdekes emberi karakterek, számos érzelmes- és humoros helyzet megformálói lehetnek, a bejárt helyszínek egy igazán színes mesevilág megteremtésére adnak lehetőséget.
Az interaktív elemektől pedig nem csak hogy ismerőssé válik a mese, hanem egyszerűen egy saját történetté...

JÁTSSZÁK:

 

KOVÁCS DÁNIEL

GULYÁS BUDA

 

NAGY ADRIENN

 

SZÉL ANIKÓ

 

BARANYI PÉTER

 

FEHÉR ISTVÁN

 

A zenei felvételben közreműködött: ifj. Gelencsér János (hegedű, cimbalom)

 

Játéktér: BARÁTH ZOLTÁN

 

Díszlet: DÓSA CSILLA

 

Jelmez: KOVÁCS TÍMEA

 

Zene: OKOS TIBOR

 

Ügyelő: HÓDOSI ILDIKÓ

 

Súgó/Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA

Ajánlatunk


„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!