Jegyvásárlás

Program


Bágyi Balázs New Quartet és Li Xiaochuan – Jazz Showcase

Bágyi Balázs New Quartet és Li Xiaochuan – Jazz Showcase

A negyvennégy éves dobos-zeneszerző, Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, aki csaknem két évtizede vezeti saját zenekarait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 4. szombat, 20:00

Szokatlanul dallamos, „táncoló” dobolási stílusa önmagában is komplex zenei élményt nyújt. Előző kvartettje, az etnojazzre épülő, magyar-amerikai Eastern Boundary 2004-től 2011-ig működött, s ebben a periódusban jó néhány hazai és külföldi fesztiválon aratott nagy sikert. Új kvartettjének stílusa a post-bop elemeiből építkező, akusztikus kortárs jazz. Ebben az együttesben Bágyi mellett a Hollandiában diplomázott szaxofonos, Lakatos „Szoszó” Sándor, a Junior Prima-díjas, klasszikus iskolázottságú zongorista, Oláh Dezső és a számos zenekarban bizonyított nagybőgős, Oláh Péter hallható.
A Bágyi Balázs New Quartet túlnyomórészt a zenekarvezető szerzeményeit játssza. A 2017. évi Jazz Showcase szombat esti koncertjén vendégük lesz a virtuóz kínai jazztrombitás, a 2001 óta világszerte koncertező Li Xiaochuan. Kína az elmúlt időszakban - a művészeti élet számos más területéhez hasonlóan - a jazzben is robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. Az új generáció nemzetközi szinten is sikeres képviselője Li Xiaochuan, aki az Egyesült Államokban (University of North Texas) szerzett mesterdiplomát, s az elmúlt tizenöt évben olyan művészekkel játszott együtt, mint Billy Drummond, Uri Caine, Louis Nash és Tito Puente Jr. 2014-ben Eddie Gomez Grammy-díjas amerikai nagybőgős mentorálásával és aktív közreműködésével készítette el New Age című szólólemezét, amelyet Európában és Amerikában is kedvezően fogadott a kritika. Ennek köszönhetően lett 2015-ben a Pat Metheny Unity Group távol-keleti turnéjának vendégszólistája.

Bágyi Balázs New Quartet:

Lakatos „Szoszó” Sándor -szaxofon
Oláh Dezső -zongora
Oláh Péter -bőgő
Bágyi Balázs - dob
Vendég:
Li Xiaochuan -trombita

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Fenyő Miklós – Tasnádi István MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!