Jegyvásárlás

Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ Menyegző / eARTh

BUDAPESTI BEMUTATÓ Menyegző / eARTh

Szegedi Kortárs Balett: Menyegző BUDAPESTI PREMIER / eARTh

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 19:00

2016.november 17. 19.00

Müpa-Fesztivál Színház

Menyegző

Morelli egy házasságkötés szertartását meséli el, mely során az esemény miatti öröm vegyül a veszteség miatti fájdalommal és felindultsággal az élet új titkának kapujában. Ez a vegyes érzés elindít egy táncot, mely elűzi a szexualitás és az elmúlás rejtélyeiből eredő kezdeti félelmeket. Morelli koreográfiájának szereplői saját tiszta valóságukból szépen lassan a szemünk előtt válnak egyfajta szimbolikus beavatási szertartás részeseivé.

Menyegző

Zene: I. Stravinsky

Fény: Stadler Ferenc

Díszlet: Enrico Morelli

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Koreográfia: Enrico Morelli

eARTh

danse macabre

Az emberiség kíméletlenül tönkreteszi saját környezetét, és ezzel elpusztítja saját magát is. Ám van-e elég belátás, tudás és bölcsesség az emberiségben, hogy túllásson a mindennapok boldogulásán, hogy gyermekeink élettere ne a megszerezhető javaktól tűnjön teljesnek? Górecki zenéje alapvető létkérdések felvetésére sarkallja a hallgatót. Egyszerre zengeti meg az univerzumot és szólal meg a legemberibb hangon. Így a kettő közötti feszültségből teremti meg a valódi drámát, melyben az élet igazságát, szeretetét hirdeti, számunkra pedig a MŰVÉSZET örök felelősségét sorsunk alakításában.

eARTh

Zene: H. Górecki IV. szimfónia – Tansman Episodes

Fény: Stadler Ferenc

Díszlet koncepció: Juronics Tamás

Jelmez: Bianca Jeremias Imelda

Balett-igazgató: Pataki András

Koreográfus: Juronics Tamás

 

Támogatók: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szegedi Nemzeti Színház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, BMW – C-mobil Szeged, Novotel Hotel – Szeged, CE Glass Company, MMA, Busz Travel – Császár József, Hétkávézó, Noé Egészségközpont, Kortárs Balettért Alapítvány

Médiatámogatók: Rádió88, Marie Claire, Kultura.hu, Táncélet.hu, Délmagyarország

A Menyegző a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója. Az eARTh című előadás bemutatója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében valósult meg. Az eARTh a Szegedi Kortárs Balett és a Müpa közös produkciója.

 

 

 

Ajánlatunk


elkafkásodás két részben

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!