Jegyvásárlás

Program


Chioggiai csetepaté

Chioggiai csetepaté

Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté - komédia  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 29. szombat, 19:00

Carlo Goldoni, a komédia nagymestere az egyik legtöbbet játszott színpadi szerző. Tökéletesen ismeri az embert: a ravasz és nagyhangú, szenvedélyes és lusta, bölcs vagy éppen furfangra mindig kész embert. Velencei boszorkánykonyhájában maga kísérletezi ki a vígjátéki trükkök nagy részét, s persze sokat vesz át a commedia dell’ arte hagyományából is. Harsány komédiáiból bölcs nagyvonalúság és báj sugárzik, mert Goldoni nemcsak ismeri és érti, hanem feltétel nélkül szereti is egyszerű és gyarló, ám éppen ezért végtelenül emberi szereplőit.

Egy Velence melletti kis halászfalu terecskéjén csipkeverő lányok és asszonyok ugranak egymásnak, s nemsokára a férfiak is bekapcsolódnak a veszekedésbe. Családok közti vitáról van szó, amelyhez itt elég egyetlen szikra, és rögvest fellángol a mindent és mindenkit elsöprő csetepaté. A kibogozhatat-lannak tűnő jogi és szerelmi perpatvar behálózza egész Chioggiát (e.: kioddzsát). Vajon sikerül-e elcsitítani a kedélyeket, és egymáshoz édesgetni a szerelmeseket?

(A Pesti Magyar Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciója)

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

zenés party két részben

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!