Jegyvásárlás

Program


CZF2017, Cziffra Fesztivál, ZongOpera - Rost Andrea és Balázs János estje
2

CZF2017, Cziffra Fesztivál, ZongOpera - Rost Andrea és Balázs János estje

ZongOpera

Rost Andrea és Balázs János estje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 24. péntek, 19:30

ROST ANDREA

A Rigoletto Gildájára és a Traviata Violettájára gondolva Rost Andrea alakításai megkerülhetetlenek az újkori operajátszás történetében. A világhírű szoprán neve mára fogalommá vált a hazai és nemzetközi operaéletben. Az énekesnő bejárta az operavilág legnagyobb színpadait, hangját az operairodalom számos jelentős szopránszerepében megmutatta.

A művésznő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte diplomáját, s már főiskolásként elénekelte Júlia szerepét Gounod operájában a Magyar Állami Operaház színpadán. Nemzetközi karrierje nem sokkal a főiskola után indult, amikor a Wiener Staatsoper magánénekeseként énekelte első híres szerepeit, melyek alapjaiban meghatározták későbbi pályafutását. Adina, Susanna ésLammermoori Lucia mellett énekelte Violetta szerepét is, mely később szinte a védjegyévé vált.

A világhír felé Riccardo Muti indította el, aki meghívta a Milánói Scala 1994-es Rigoletto bemutatójára, ahol másik emblematikus szerepével, Gildával aratott átütő sikert. Ezt követően sorra kapta a felkéréseket a világ legjelentősebb dalszínházaiból, London, Párizs és Madrid meghódítása után a tengerentúlon is hatalmas sikereket aratott: énekelt New Yorkban, Los Angelesben ésWashingtonban is. A nívós operaházakban napjaink legnagyobb karmestereivel dolgozott együtt, köztük Solti Györggyel, Nikolaus Harnoncourttal és Claudio Abbadóval.

A színpad és az operaelőadások mellett megszámlálhatatlan koncertet adott a világ nagy hangversenytermeiben, valamint számos CD-, illetve DVD-felvételen működött közre. Népszerűsége és aktivitása továbbra is töretlen, kapukat nyitva az új műfajok felé. 

BALÁZS JÁNOS

1988-ban született Budapesten, tanulmányait a Járdányi Pál Zeneiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Nemzetközi karrierje 2005-ben kezdődött, amikor mindössze 16 évesen elnyerte a Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny első díját. A következő tíz évben további hat nemzetközi versenyt nyert meg Európában, Amerikában, Ázsiában és első díjas lett a senlisi kápolnában megrendezett Cziffra György emlékversenyen is.

2013-ban Az Európai Koncerttermek Szövetsége 19 ország zenészei közül az évad művészének választotta. Nagy sikerrel szerepelt Európa legjelentősebb koncerttermeiben, többek között: Konzerthaus Wien, Barbican Centre London, Concertgebouw Amsterdam, Cité de la Musique Paris, Konzerthaus Dortmund, Bozar Bruxelles. Azon kevés művészek egyike, aki őrzi még a régi nagy elődök improvizatív készségét.

Díjak, elismerések: Liszt Ferenc-díj, Junior Prima díj, ECHO Rising Star-díj, Klassz tehetség-díj, Gramofon Magyar Klasszikus Zenei Díj, Liszt Ferenc Társaság Örökös Tag, Lengyel Állami Kitüntetés.

Műsor:
Bellini: „Casta Diva” - ária a Norma című operából
Bellini-Liszt: Norma parafrázis
Donizetti: „Il dolce suono” – ária a Lammermoori Lucia című operából
Donizetti-Liszt: Lammermoori Lucia reminiszcenciák
Verdi: „Fűzfadal” és „Ave Maria” – áriák az Otello című operából
Verdi-Liszt: Rigoletto parafrázis
Verdi: „É strano” – Nagyária a La Traviata című operából

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

bohózat két felvonásban

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!