Jegyvásárlás

Program


zzEgy anya története
6

zzEgy anya története

Fekete Gyula: Egy anya története

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 8. kedd, 19:00

A Miskolci Operafesztivállal együttműködésben mutatta be a Budapesti Operettszínház, Zsótér Sándor rendezésében az Egy anya története című kortárs operát, mely az Ikercsillagok évében a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében látható.

A különleges vállalkozás egy megrendítő történet az anya-gyermek kapcsolatról Hans Christian Andersen, a nagy dán mesemondó műve nyomán. Fekete Gyula zeneszerző "requiem-drámája" dallamos, modern népoperai kompozícióban fogja össze az önzetlen, önfeláldozó szeretet összetett képét. A zeneszerző így fogalmaz a műről: "Az Egy anya története Andersen egyik legszebb meséje, melyet ő maga is az öt legkedveltebb írása közé sorolt. Az önzetlen, sőt, önfeláldozó szeretetről szóló mű több dán, angol és olasz filmalkotót ihletett már meg, ez alkalommal opera született belőle. A mese, Andersenre oly jellemző módón, szomorúan kezdődik, és fokról fokra még szomorúbbá válik, ám furcsa módon a befejezés - a szerző zsenialitásához hűen - gyönyörű magaslatokba ér, feltárva a szeretet összetettségét: ha igazán szeretünk valakit, képesnek kell lennünk elengedni, akár fájdalom árán is, hogy megtalálja saját boldogságát, melyet talán nem mi jelentünk a számára."

Az Egy anya történetével egy zeneileg és szereposztásában is különleges, igazi kortárs zenei csemegét kínálunk.

Közreműködik a Színház Zenekara.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!