Jegyvásárlás

Program


EurOpus | Aki Takase Japanic (J/D/N)

EurOpus | Aki Takase Japanic (J/D/N)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 9. csütörtök, 20:00

 Közreműködik:

    Aki Takase - zongora
    Daniel Erdmann - szaxofon
    DJ Illvibe - lemezjátszók, electronika
    Johannes Fink - nagybőgő
    Dag Magnus Narvesen - dob

Az idén 70. születésnapját ünneplő, Japánban született és 1987 óta Berlinben élő zongorista, Aki Takase a kortárs jazz formálóinak egyik legjelentősebb személyisége. Az immár jazz-legendává vált művésznő mindig olyan új projekteknek és előadóknak szentelte művészetét, amelyek és akik hozzá hasonló nyitottsággal közelítenek a zenéhez. Gazdag alkotói munkássága során figyelemre méltó kirándulásokat tett a jazz, az új zene, a tánc és az elektronikus zene határmezsgyéin. Számos projektjének volt központi témája az amerikai jazz-történelem személyiségeinek tanulmányozása, ilyenek voltak Duke Ellington (1990, 2009), Thelonious Monk (1994), Eric Dolphy (1998), W.C. Handy (2002), Fats Waller (2004) és Ornette Coleman (2006) művészetét fókuszba állító munkái.

Az Opus Jazz Club látogatói az elmúlt év elején maguk is meghallgatták a zongorista hölgy legutóbbi Duke Ellington projektjét. Akkori budapesti tartózkodása során merült fel először, hogy Aki Takase hosszú idő óta ismét egy olyan projektet tervez 2018-ban, amely csak általa írt darabokat tartalmazna. Az akkor még csak tervezett, mostanra viszont már létre is jött zenekarban Aki Takase nála fiatalabb, de már világszerte elismert nemzetközi zenészgenerációra támaszkodik. Az Echo-díjas tenorszaxofonos Daniel Erdmann (Velvet Revolution, das Kapital), a kiemelkedően tehetséges DJ Illvibe (SEEED, LycheeLassi, Peter Fox) és a bőgős Johannes Fink (Rolf Kühn Trio) Németországból, míg a dobos Dag Magnus Narvesen (Splitter Orchestra) Norvégiából képviselik a csapatban a kortárs európai jazz elitjét. A különböző nemzedékek, nemzetiségek és zenei hátterek kombinációja tökéletesen illeszkedik Aki Takase – a zenetörténet valamennyi területét átölelő – zenei megközelítéséhez, ami a közel 40 éve folytatott munkássága révén szilárd pozíciót biztosít neki a jazztörténetben.

A kvintett a koncertet megelőző hetet a BMC-ben tölti, ahol végleges formájára csiszolja a projektet, illetve rögzíti is azt a közeljövőben a BMC Records kiadásában megjelenő albumához.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!