Jegyvásárlás

Program


EurOpus | Gadó Gábor - Laurent Blondiau (H/B): Veil and Quintessence

EurOpus | Gadó Gábor - Laurent Blondiau (H/B): Veil and Quintessence

Gadó Gábor 2003-ban, Laurent Blondiau pedig 2009-ben nyerte el a francia Académie du Jazz által a legjobb európai muzsikusnak évente odaítélt Bobby Jaspar díjat, ám a kapcsolat a két művész között ennél jóval mélyebb.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 16. péntek, 20:00

Blondiau a kreativitásáról elhíresült belga együttes, a Mâäk’s Spirit kiötlője, Gadó pedig az új magyar dzsessz alapító alakjai közé tartozik. Közös alkotómunkájuk 2004-ben kezdődött a Unit nevű nemzetközi (vagy inkább nemzetek feletti) formációban, s azóta is fáradhatatlanul kutatják az új zenei kifejezésformákat. Útjaik tavaly újra találkoztak, s ennek eredményeként jelent meg októberben Veil and Quintessence című duólemezük a BMC Records kiadásában.

A duó a legteljesebb stílusbeli egységgel halad a darabok között vagy egyazon darabon belül a modális népzenei idiómától a protestáns korálok harmonizációján át a vonósnégyesekre jellemző képlékeny szólamvezetésig. A horizontális és vertikális szimbiózisa ez. Blondiau trombitájának határozott szólamával szemben Gadó Gábor félreismerhetetlen gitárjátéka korálszerű, templomi orgonára emlékeztető hangot hoz létre. Minden imává, meditációvá, virrasztássá és tűnődéssé válik, abban az értelemben, amelyet a Nyugat már elfeledett, és amelyet a költők és filozófusok a Kelet misztikumában igyekeznek megtalálni, hogy a lét kvintesszenciáját rejtő fátylat fellebbentsék, és kibékítsék az árnyékot a fénnyel.

Közreműködik:

Gadó Gábor - gitár
Laurent Blondiau - trombita

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!