Jegyvásárlás

Program


EXHIBITION Manet - Portrék

EXHIBITION Manet - Portrék

Virtuális tárlatvezetés, 90 perc, 2013

Angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 29. szombat, 11:00

Rendező: Phil Grabsky

A londoni Királyi Művészeti Akadémia régóta várt kiállítása az első átfogó Édouard Manet életmű-kiállítás Nagy-Britanniában. Európából, Ázsiából és Amerikából kölcsönzött művek segítségével sikerült ennek a titokzatos, néha ellentmondásos művésznek a teljes pályaképét bemutatni a Manet: Portraying Life című tárlaton. Manet-nak az egyéni és csoportos arcképek iránti elkötelezettsége eddig sosem képezte kiállítás tematikáját, noha munkásságának közel fele ebbe a műfajba tartozik. Társadalmi portréi épp arról nevezetesek, hogy családjának, barátainak, valamint a kor íróinak, politikusainak és művészeinek arcképén túl az adott párizsi társadalmi réteg jellemzői is bemutatásra kerülnek.

A kiállítás anyaga több mint 50 festmény, köztük olyan remekművek, mint a Zene a Tuilériák kertjében, az Olympia, a Reggeli a szabadban vagy A vasút. A mindenki által ismert művek mellett szerepelnek Manet leggyakoribb modelljéről – feleségéről, Suzanne Leenhoffról – és a korszak élenjáró művészegyéniségeiről – Antonin Proustról, Émile Zoláról vagy Stéphane Mallarméról – készült olajfestmények; valamint a mindennapi életet előremutató, újszerű, modern módon megragadó társadalmi portrék is. A tárlatvezetés alkalmával bepillanthatunk a Királyi Művészeti Akadémia restaurátorműhelyeibe, tanúi lehetünk a kiállítás építésének, hallhatunk kurátori és művészettörténészi szakvéleményeket, miközben megelevenedik előttünk ennek a 19. századi művésznek az élete, a kor izgalmas Párizsa. A londoni National Galleryből (Nemzeti Galériából) közvetített Leonardo-kiállítás megnyitójáról is ismert Tim Marlow művészettörténész lesz vendéglátónk, aki szakembereket kap mikorfonvégre, hogy képet kaphassunk minden idők egyik legnagyobb festőgéniuszának munkásságáról.

Bemutató dátuma: 2013.11.19.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

bohózat két felvonásban

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!