Jegyvásárlás

Program


HOMMAGE Á LIGETI - A Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje Ligeti György születésnapján

HOMMAGE Á LIGETI - A Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje Ligeti György születésnapján

A Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje Ligeti György születésnapján.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 19:30

Igor Stravinsky: Fúvósszimfóniák
Ligeti György: Kammerkonzert
Vezényel: Rácz Zoltán

Kurtág György: Jelek, játékok, üzenetek
Vezeti: Keller András

Közreműködik: Ligeti Ensemble

2018. május 28-án, Ligeti György születésnapján adja első koncertjét a Concerto Budapest frissen életre hívott új formációja, a Ligeti Ensemble. A névválasztás - amelyet Ligeti György özvegye, Ligeti Vera, és a zeneszerző fia, Lukas Ligeti egyetértő támogatása tett lehetővé - félreérthetetlenül kijelöli a kamarazenekar céljainak megfogalmazását: a zenetörténet jelenének és elmúlt bő évszázadának, napjainkra klasszikussá érett remekművei előadását.

A Ligeti Ensemble elsősorban a Concerto Budapest muzsikusaira épül, de kifejezetten számít azoknak a muzsikusoknak az aktív részvételére, akik az elmúlt évtizedekben, a kortárs zene előadásában kiemelkedő tevékenységet folytattak.

A BMC-ben megrendezésre kerülő koncert egyértelműen folytatni kívánja a 2006 és 2014 között, az UMZE együttes kezdeményezésére és a MÜPA társrendezésében megvalósult, Ligeti György születésnapjához igazított életműsorozat hagyományát, Ligeti életművének rendszeres ápolását.

A Ligeti Ensemble művészeti vezetői Keller András és Rácz Zoltán.

Ajánlatunk


A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

Ajánló


A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!