Jegyvásárlás

Program


KEVIN KENNER SZÓLÓESTJE

KEVIN KENNER SZÓLÓESTJE

Nagy örömmel szeretnénk bemutatni Önöknek az első V4 Nemzetközi Zongorafesztivált, amely Sárospatakon kerül megrendezésre 2018. augusztus 24–30. között.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 28. kedd, 19:00

A visegrádi négyek egyetlen zongorafesztiváljaként 16 koncerttel, négy helyszínen ünnepeljük majd ezt a csodálatos hangszert a hazai és nemzetközi zenei élet legkiemelkedőbb művészeivel!

Debussy halálának 100. évfordulóján a zeneszerző művei meghatározóak lesznek a fesztiválon. Lengyelország függetlenségének 100. évfordulója nagyszerű alkalmat ad arra, hogy megemlékezzünk Paderewskire, mivel a zeneszerzőnek esszenciális szerepe volt az ország autonómiájának elérésében.

A fesztivál augusztus 24-i, nagyszabású nyitókoncertjét követően, az esti koncerteken olyan világhírű zongoraművészek szólóestjeit élvezheti a közönség, mint Nelson Goerner, Kevin Kenner vagy Dang Thai Son.
Rising Stars sorozatunkban négy ígéretes fiatal zongoraművész kap lehetőséget bemutatkozásra a visegrádi négyeket képviselve.

Szeretettel várjuk Önöket erre a hét gyönyörű napra, amely, ígérjük, hatalmas élvezetet nyújt majd!

KEVIN KENNER ZONGORAESTJE

Az 1990-es év mérföldkő volt Kevin Kenner életében, aki elképesztő módon a világ három rangos zongoraversenyén is sikert aratott.
A legjobbnak bizonyult a Nemzetközi Chopin Versenyen Varsóban, elnyerte a Nemzetközi Terrence Judd-díjat Londonban, és a harmadik lett a Nemzetközi Csajkovszkij Versenyen Moszkvában. E sikerek nem voltak előzmények nélkül: ekkor már első díjasa volt a Van Cliburn és a Gina Bachauer nemzetközi zongoraversenyeknek is. Nem csoda, hogy Kevin Kenner egy csapásra a nemzetközi koncertpódiumok ünnepelt előadója lett, a meghatározó szakmai sajtó is szuperlatívuszokban beszélt játékáról: „...a legjobb teljesítmény, amit valaha hallottam...”, a Financial Times kritikusa pedig „...a kegyelem, a finom változatosság és az erő, a divatos struktú-
ra és arány érett megértéséről” írt.

Kenner Dél-Kaliforniában született, már nagyon fiatalon megismerkedett a hangszerrel, a lengyel Krzysztof Brzuza, Ludwik Stefanski és Leon Fleisher voltak a tanárai, majd Hannoverben Karl-Heinz Kämmerlingnél tanult.

Tanulmányait követően Kenner éveken át Európában élt, először Angliában, majd Krakkóban, 2015-től a miami Frost School of Music egyetemen tanít. Pedagógiai tevékenysége részeként a leghíresebb nemzetközi zongora-
versenyeken zsűrizik.

Lemezein főként Chopin művei szerepelnek, de Ravel, Schumann, Beethoven, Piazzolla és Paderewski opusaiból is készített már felvételeket. 2012-ben a „Chopin Resonances” című lemezét a Gramophone magazin szerkesztői
a Francia Nemzetközi Klasszikus Zenei Díjra jelölték. Kamaramuzsikusként olyan világhírű vonósnégyesekkel és kvartettekkel lépett fel, mint a Belcea, Tokyo, az Endellion, a Vogler, a Casal és a Panocha.

Műsor:

Válogatás Chopin műveiből
Paderewski: B-dúr noktürn
Paderewski: Esz-dúr szonáta

Ajánlatunk


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!