Jegyvásárlás

Program


Kornis Mihály-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Kornis Mihály-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

„A szeretetnek nincs oka. Van. Támad. És ha valóban feltámad, kifogyhatatlan. Aki megérzi magában ezt az erőt, az szerény lesz. Van ereje felülemelkedni bármi veszteségen.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 20:00

A szerénység növeli az önbizalmát. Akinek van önbizalma, nyugodt. Egyre többet képes belátni, átlátni a helyzeteket, felfogni az összefüggéseket, beleélni magát a másik helyzetébe. Tehát mind könnyebb szeretnie: megengedi magának a mindent-megbocsátás őrült luxusát.” Kornis Mihály ars poetica értékű sorai magukban foglalják e gazdag írói pálya vezérmotívumait. A Végre élsz! című, hányatott sorsú prózakötettel és a Halleluja című drámával az irodalomba a nyolcvanas évek legelején berobbanó szerző munkássága ugyanis műfajoktól függetlenül a fentebbi idézetben rejlő értékek köré rendeződik makacs kitartással, engesztelhetetlenül. A kifogyhatatlan szeretet és annak szerénységre intő ereje, az önbizalom nyugalma, a veszteségeken való felülemelkedés méltósága, a belátás, a másik helyzetébe történő beleélés képessége és a megbocsátás mindezek által elnyert luxusa Kornis életművének vezérfonala, gyémánttengelye. Pályáját olyan sikerek övezik, mint a Napkönyv (1994), a Sóhajok hídja (1996), a Vigasztalások könyve (2005), a Kádár János utolsó beszéde (2006), a legutóbbi, válogatott írásokat tartalmazó Egy kisfiúban élek (2015), vagy a Körmagyar és a Kozma című emlékezetes színdarabok, de nevéhez fűződik az első hazai szamizdat kiadványnak számító Napló 1978-as elindítása is. Kornis Mihály számos színházban dolgozott, így ízig-vérig színpadi ember: szuggesztív előadásmódja bizonnyal ezúttal is magával ragadja majd a közönséget.

Közreműködők:

Szalóki Ági

Jánossy Lajos
műsorvezető-házigazda

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

zenés átirat két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!