Jegyvásárlás

Program


Magyar Állami Népi Együttes: Kodály népzenéje / a MÁNE zenekarának koncertje

Magyar Állami Népi Együttes: Kodály népzenéje / a MÁNE zenekarának koncertje

A koncerten Kodály Zoltán olyan műveinek forrásai hallhatóak, melyek sok ember fülében ismerősen csenghetnek: a Székely fonó táncos pillanataitól a Kállai kettősön át eljutva egészen a Galántai táncokig, s e földrajzilag egymástól távol eső vidékek zenéit népdalaink kapcsolják egybe, a kodályi életmű emlékezeteként.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 10. szombat, 15:00

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.” (Kodály Zoltán)

 

A koncert Kodály szellemiségéből inspirált zenei barangolás téren és időn át, amely magában hordozza múltunk hagyatékát és jövőnk megmaradásának zálogát, megszólaltatva a Kárpát-medence különböző tájegységeinek zenéit, azok virtuóz hangszerjátékát, a néha szívet szorító, máskor felemelő, örömteli népdalait.

 

A paraszti kultúra olyan kikristályosodott gyöngyszemei ezek, melyek a legnagyobb zeneszerzőinket is a népzene felé fordítva nyitottak új világot az utódoknak. A Magyar Állami Népi Együttes zenészei hittel folytatják nagy elődeik hagyományát, fontosnak tartva, hogy hiteles tolmácsolói legyenek gyűjtői, kutatói és zeneszerzői munkásságuknak.

 

 

Zenei szerkesztő:                 Pál István Szalonna

Előadja:                               a Magyar Állami Népi Együttes zenekara

 

Szólót énekel:                      Pál Eszter m.v.

 

Művészeti vezető:                 Pál István Szalonna

 

Együttesvezető:                    Mihályi Gábor 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!