Jegyvásárlás

Program


MÁV Unokák/2.  10:00

MÁV Unokák/2. 10:00

Unokák és nagyszülők hangversenyei 2.
Szedjük szét és rakjuk össze!  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 3. szombat, 10:00

Műsor:

A. Dvořák: IX. (e-moll) szimfónia, op. 95 „Az Újvilágból”

Vezényel: Károlyi Sándor

Valamit szétszedni, majd újra összerakni a legtöbb gyerek kedvenc tevékenységei közé tartozik, hisz az egyes játékok, eszközök működését így lehet a legjobban megismerni. Mondhatni ugyanez érvényes a zenére is: jobban élvezzük azt a művet, amelynek szerkezetébe egy kicsit belelátunk, amelynek kapcsán megismerjük, a zeneszerző milyen eszközökkel dolgozik, amikor valamilyen zenei hatást el akar érni. Hangversenyünkön az egész zeneirodalom egyik legkedveltebb művét, Antonin Dvořák IX. szimfóniáját ismerjük meg ily módon. Dvořák cseh zeneszerző 1841-től 1904-ig élt, és nagyszerű művek egész sorát hagyta ránk. Idős korában meghívták az Egyesült Államokba, hogy a New Yorkban létrehozott új zeneművészeti egyetem első igazgatója legyen. A zeneszerző eleget is tett a megbízásnak, de közben mindvégig kínozta a honvágy. Hazatérése után nem sokkal megírta kilencedik szimfóniáját, amelyben elsősorban a honvágynak adott hangot, amerikai élményeinek zenei feldolgozása mellett. Hangversenyünk dirigense, Károlyi Sándor másodszor áll a MÁV Szimfonikusok karmesteri pulpitusára ebben az évadban. 2013-ban szerezte kitüntetéses diplomáját a bécsi zeneművészeti főiskolán, de már számos sikert tudhat maga mögött. Kevesen tudják, hogy évek óta énekel a bécsi Singverein-ben (Kórustársaság), ahol újabban a vezető karnagy asszisztensének feladatait is ellátja.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!