Jegyvásárlás

Program


MÁV Unokák/2.  11:30

MÁV Unokák/2. 11:30

Unokák és nagyszülők hangversenyei 2.
Szedjük szét és rakjuk össze!  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 3. szombat, 11:30

Műsor:
A. Dvořák: IX. (e-moll) szimfónia, op. 95 „Az Újvilágból”

Vezényel: Károlyi Sándor

Valamit szétszedni, majd újra összerakni a legtöbb gyerek kedvenc tevékenységei közé tartozik, hisz az egyes játékok, eszközök működését így lehet a legjobban megismerni. Mondhatni ugyanez érvényes a zenére is: jobban élvezzük azt a művet, amelynek szerkezetébe egy kicsit belelátunk, amelynek kapcsán megismerjük, a zeneszerző milyen eszközökkel dolgozik, amikor valamilyen zenei hatást el akar érni. Hangversenyünkön az egész zeneirodalom egyik legkedveltebb művét, Antonin Dvořák IX. szimfóniáját ismerjük meg ily módon. Dvořák cseh zeneszerző 1841-től 1904-ig élt, és nagyszerű művek egész sorát hagyta ránk. Idős korában meghívták az Egyesült Államokba, hogy a New Yorkban létrehozott új zeneművészeti egyetem első igazgatója legyen. A zeneszerző eleget is tett a megbízásnak, de közben mindvégig kínozta a honvágy. Hazatérése után nem sokkal megírta kilencedik szimfóniáját, amelyben elsősorban a honvágynak adott hangot, amerikai élményeinek zenei feldolgozása mellett. Hangversenyünk dirigense, Károlyi Sándor másodszor áll a MÁV Szimfonikusok karmesteri pulpitusára ebben az évadban. 2013-ban szerezte kitüntetéses diplomáját a bécsi zeneművészeti főiskolán, de már számos sikert tudhat maga mögött. Kevesen tudják, hogy évek óta énekel a bécsi Singverein-ben (Kórustársaság), ahol újabban a vezető karnagy asszisztensének feladatait is ellátja.

Ajánlatunk


Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!