Jegyvásárlás

Program


MÁV Unokák/4.  11:30

MÁV Unokák/4. 11:30

Unokák és nagyszülők hangversenyei 4.
Mesék zenében

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 11. szombat, 11:30

Műsor:

Kodály Z.: Háry János – a daljáték keresztmetszete

Közreműködik: Molnár Anna (mezzoszoprán), Szűcs Attila (bariton)
Vezényel: Csaba Péter

A zeneirodalom számos olyan művet tartalmaz, amelyet szerzőjük valamilyen mese vagy elbeszélés nyomán komponált. Amikor gyerekeknek mesét, illetve abból készült zeneművet mutatunk be, egyfajta képeskönyvet nyújtunk át nekik, csak épp a hallható zene veszi át a képek szerepét. Ezekre ugyan nem lehet visszalapozni, értéküket azonban az egyszeriség emeli. Garay János verses meséjéből készített daljátékot Kodály Zoltán, Háry János címen. Egy öreg, kiszolgált katona a nagyabonyi kocsmában meséli el alkalmi hallgatóinak saját kalandjait. A történetnek vannak valóban létezett szereplői is: Ferenc osztrák császár, Mária Lujza, a leánya és Napóleon híres francia hadvezér, aki később császárrá koronáztatta magát. Az idős katona képzeletéből egészíti ki a történetet, így válik igazi mesévé, amelynek hallgatása közben senkit nem zavar, hogy az események nem egészen úgy történtek. Az Operaházban ez a mű egész estés előadás keretében, több felvonásban kerül színre, komoly színpadi eszközök segítségével. Hangversenyünkön végigkövetjük a mese történetét, miközben időről-időre eljátssza a zenekar az adott epizódhoz írt zenét. Az előadásban közreműködő fiatal énekesek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói; Háry kedvesének szerepében Molnár Anna, Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal művész lép fel.

Ajánlatunk


Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!