Jegyvásárlás

Program


MÁV Zongorabérlet/4. 2016-17.

MÁV Zongorabérlet/4. 2016-17.

Zongorabérlet 4.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 27. szombat, 18:00

Műsor:

Brahms est
I. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
I. szimfónia, op. 68

Közreműködik: Frankl Péter (zongora)
Vezényel: Csaba Péter

Különleges ’zenetörténet órát’ ajánl hallgatói számára májusban Csaba Péter vezető karmester. Természetesen a stúdiumba bele nem merülő koncertlátogató is gyönyörűséggel fogja hallgatni a két művet, amelyek Brahms munkásságának legjobbjai közé tartoznak – de Brahms nem olyan szerző, akinek művei úgymond ringatják a hallgatót: ő akkor szólít meg igazán bennünket, ha gondolatainkkal is részt veszünk a zene befogadásában. Alig 21 évesen, 1854-ben komponálta első zongoraversenyét, amelyet először szimfóniának, majd kétzongorás szonátának tervezett. Első tételét barátja, Schumann öngyilkossági kísérletének hatása alatt komponálta: torokszorítóan drámai zene ez, amelyben nyoma sincs annak, hogy a zenekar alázattal kísérje a virtuóz zongoraszólamot. Az első igazi szimfónia 22 évvel később készült el; azért késlekedett vele ilyen sokáig, mert úgy érezte, nem tudná méltó módon folytatni Beethoven hagyományait. Ez is komoly, drámai zene, csak a zárótétel szívszorító bevezetése után válik hatalmas, örömteli tiszteletadássá Beethoven előtt. A zongoraverseny világhírű szólistája, Frankl Péter 1935-ben született; Budapesten végezte tanulmányait, majd 1958-ban Párizsba, később pedig Londonba költözött, ezután lett világjáró művész. 1972 óta újra rendszeresen koncertezik Magyarországon is, a hazai közönség legnagyobb örömére.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!