Jegyvásárlás

Program


MET 2017/2018 Rossini: Szemiramisz

MET 2017/2018 Rossini: Szemiramisz

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából | először HD-ben, 240 perc, 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 18. vasárnap, 18:00

Rendező: John Copley

Vezényel: Maurizio Benini
Díszlet: John Conklin
Jelmez: Michael Stennett
Fény: Gil Wechsler
Szereposztás: Angela Meade (Szemiramisz), Elizabeth DeShong (Arsace), Javier Camarena (Idreno), Ildar Abdrazakov (Asszúr), Ryan Speedo Green (Oroe)

Szemiramisz függőkertjeit az ókori világ hét csodájának egyikeként tartották számon. Rossini Szemiramiszát viszont az idei Metropolitan-évad egyik csodájaként várhatjuk: a csaknem egy évszázadra elfelejtett remekmű rendkívüli nehézségei miatt ritka vendég az operaszínpadokon. A Metben a 19. század végén lezajlott néhány előadást követően 1990-ben újították fel a darabot – most ez a produkció, John Copley rendezése éled fel, hogy újra meggyőzze a világ operarajongóit: Rossini komoly operái is épp annyi értéket rejtegetnek, mint jóval ismertebb vígoperái (köztük a felülmúlhatatlan Sevillai borbély). Maurizio Benini első osztályú Rossini-karmesterként és a Met egyik legfoglalkoztatottabb művészeként kapott felkérést a mű vezénylésére. A címszerepet éneklő Angela Meade néhány éve kirobbanó sikert aratott az Ernani Elvirájaként; mellette Elizabeth DeShong (Arsace), Javier Camarena (Idreno) és a karizmatikus orosz basszista, Ildar Abdrazakov (Asszur) alakítják az operaritkaság főszerepeit.

Az előadás hossza 1 szünettel értendő.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!