Jegyvásárlás

Program


Prométheuszról - TMK Alkalmi Társulás, Veszprém - Sissi Őszi Tánchét

Prométheuszról - TMK Alkalmi Társulás, Veszprém - Sissi Őszi Tánchét

A TMK Alkalmi Társulás előadása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 22. szerda, 19:00


A SŐT7 (Sissi Ősz Tánchét) programja

Prométheusz. Isten. Hős. Lázadó, akinek személyes tragédiája egyúttal az emberiség legnagyobb dicsősége. Ellopta a tüzet az istenektől és megosztotta az emberekkel, egyenrangúvá téve őket a halhatatlanokkal. De mint minden mártírnak, Prométheusznak is nagy árat kell fizetnie nagylelkűségéért. Száműzve az Olümposzról egy sziklához láncolva kell szenvednie, míg egy sas, Ethon minden nap a májából lakmározik.

„Könnyű annak, kit baj nem ért, a szenvedőt
a biztos partról bölcs szavakkal inteni.
Magam tudom legjobban, mit követtem el,
amit tettem, megtettem, most is vállalom:
az emberek pártját fogtam s elbuktam én.
De mégse vártam büntetésemül, hogy itt
égnek törő sziklák között sorvadjak el,
magányos ormon, mit szomszéd se látogat."

/részlet/ Aiszkhülosz: Leláncolt Prométheusz
Fordította: Trencsényi-Waldapfel Imre

Előadó: Turós-Máté Kinga
Hangmérnök: Szegedi Mátyás
Operatőr: Szabó Júlia, Imre Marcell
Video vágás: Palánki Dávid
Producer: Buvári Tamás

Rendező-koreográfus: Katona Gábor

Az előadásban Franz Kafka: Prométheusz című írása hangzik el Tandori Dezső fordításában.

TÁMOGATÓK
Eurofamily Kft. SzeretFilm Stúdió,
Művészetek Háza Veszprém, Jeruzsálem-hegyi Baráti Kör

A TMK Alkalmi Társulás 2014-ben alakult Veszprémben. Tagjai, munkatársai, támogatói helyi művészek: színészek, táncművészek, zenészek, koreográfusok, rendezők. A társulat alapítója, Turós-Máté Kinga táncművész, balett tanár, 4 gyerek édesanyja.
Korábban számos darabban dolgozott Ladányi Andreával, Horváth Csabával, a La Dance Company, illetve a Közép-Európa Táncszínház tagjaként, vendégművészként a Pécsi Balettnél.
Prométheuszról... című darabjuk 2017. augusztus 19-én került bemutatásra a Veszprémi Művészetek Háza Dubniczay-palotában.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti – állítja fókuszba. A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!