Jegyvásárlás

Program


Rhoda Scott & Varnus Xavér: kis karácsony?? NEM !!! NAGY KARÁCSONY koncert
3

Rhoda Scott & Varnus Xavér: kis karácsony?? NEM !!! NAGY KARÁCSONY koncert

A két világhírű orgona-virtuóz közös nagyszabású koncertet ad 2016. december 19-én este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 19. hétfő, 20:00

Az amerikai gospel zene egyik legautentikusabb képviselője, a világhírű „mezítlábas grófnő” Rhoda Scott, a  kihívások művésze, szeret kísérletezni a  zene területén ugyanúgy mint  híres kollégája, Varnus Xavér, magyar orgonaművész. A két  kivételes tehetség izgalommal várja a karácsonyi koncertet, ahol mély érzelmekkel, dinamikával, izgalmas és egyedi  hangzással fűszerezik meg az ünnepi hangulatot. A legszebb klasszikusok és a karácsony ismert dalai várhatók  a nagyszabású koncerten, ahol  Bárnkopf Balázs orgonaművész is az est  vendége, illetve az Art Anzix kamarazenekar emeli az est fényét. A zene, a szereted, a tehetség és profizmus jellemzi mindkettőjüket, hatalmas tömegeket vonzanak, bárhol is  lépnek  fel a világban. 

A koncert a Danubius Music menedzselésével és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.

Igazi ünnepi szuper hangulatot ígérnek a szervezők, akik mindig gondosan figyelnek, hogy minőségi szórakoztatást nyújtsanak a publikumnak.

Rhoda Scottról:

Rhoda Scott amerikai dzsesszmuzsikus, minden idők leghíresebb Hammond-orgonistája. Édesapja metodista lelkész volt, édesanyja kiskorában halt meg, hat testvérével együtt édesapja nevelte. Már fiatalon  egy harlemi klubban lépett fel először, hamar kiderült, különleges tehetsége, a spirituálé hangzásvilágot keverte a dzsessz szabadságával.

Már 1962-ben saját triót alapított, majd diplomát szerzett a Manhattani Zeneiskola zeneelmélet szakán. Tehetségére felfigyelt a híres dzsesszzenész Count Basie, és meghívta harlemi klubjába, ahol megfordult a dzsessz világának krémje, Louis Armstrongtól Ella Fitzgeraldon át Ray Charlesig. Stílusára fontos hatást gyakorolt a párizsi zenepedagógus, Nadia Boulanger, akinek tanítványa volt többek között Quincy Jones, Astor Piazzolla és Michel Legrand is. 1967-ben végleg Franciaországban telepedett le.

Varnus Xavérről:

Budapesten Kistétényi Melindánál és Lehotka Gábornál tanult, majd Párizsban Pierre Cochereau-nak, a Notre-Dame orgonistájának növendéke lett. Lipcsében a konzervatórium professzora, Lorenz Stolzenbach volt a mestere. 1981-ben Franciaországba, majd Kanadába utazott. Több egyetemen és Faludy Györgytől középkori irodalmat és történelmet tanult. Tehetségét a világ nagy színpadain is megcsillogtatta. Intellektusát érezni a zenéjében amitől különleges és izgalmas minden produkciója. Igazi művész egyéniség, aki  hatalmas sikereket tudhat magáénak.

 

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!