Jegyvásárlás

Program


Rudolf Hess tízparancsolata - Aradi Kamaraszínház

Rudolf Hess tízparancsolata - Aradi Kamaraszínház

Aradi Kamaraszínház
monodráma
(16 éven felülieknek!)


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 2. péntek, 19:00

Az Aradi Kamaraszínház Harsányi Attilával a címszerepben, Tapasztó Ernő rendezésében immár hat éve játssza különböző hazai és nemzetközi fesztiválokon a Rudolf Hess tízparancsolata című előadását. A mára
kultikussá vált produkció számos díjban és elismerésben részesült az évek folyamán. 2013-ben többek között a bákói (Románia) Nemzetközi Monodráma Fesztiválon Harsányi Attila elnyerte a fesztivál nagydíját, és a nevével fémjelzett csillagot kapott Moldva egyik legnagyobb városának központjában. Tudomásunk szerint ő az egyetlen magyaroszági magyar színész, aki csillagot kapott Romániában.
A megrázó, iszonyú sodrású előadás minimális díszlet között, olyan megragadó erővel rángat bele Rudolf Hess őrültségébe, hogy úgy érezzük, végleg beleragadunk a színházi székbe, Hitler helyettesének teljesen szürreális és zavarodott elméjű világába. Az Aradi Kamaraszínház előadása elemi erővel robban tíz parancsolatban, Harsányi Attila párját ritkító játékával.

„Alina Nelega drámája a nürnbergi perben tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt, zavaros elméjű vezetőt, Hitler helyettesét a náci eszme által űzött, Jézus- és hitvesztése miatt a Führerbe kapaszkodó figurának mutatja hol minden emberségét felemésztett, bűnét látni képtelen állatnak, hol félelemtől földig rogyó sérült léleknek.
Harsányi nem kap jelenetről jelentre más maszk után. Rudolf Hessként él együtt a figurával, szenved, néz le ránk fensőbbségesen. Mint Hitler fröcsögi ránk a női nemet elutasító mondatait. Mint gyakorlott szofisztikus, szenvtelen arccal igazolja a rémtetteket. Nyersen marcangol szét húscafatokat, és saját keze is a húsdarálóban végzi. Ő a számító, ˝ínyenc˝ gyilkos, a gyerekkorától kezdve homoszexuális hajlamokat mutató kéjenc, aki fekete papi zubbonyában, magát tisztának s ártatlannak gondolva, öngyilkosságra készül.”
Szoboszlai Annamária – Ellenfény

Rudolf Hess: Harsányi Attila

Szerző: Alina Nelega
Fordította: Anamaria Pop
Díszlet-jelmez: Tapasztó-Harsányi
Hang: Gheorghe Mureșan
Fény: Cornel Dume/Ioan Horga
Rendezőasszistens: Fekete Réka
Rendező: Tapasztó Ernő

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!