Jegyvásárlás

Program


smART! XTRA // Textúrák

smART! XTRA // Textúrák

A kortárs textilművészet fókuszában mindinkább az anyagszerűség (újra)felfedezése, az emberi érzékelés és a természeti kölcsönhatások állnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 27. kedd, 19:00

Akárcsak a MOME friss diplomás textiltervezőinek mestermunkáiban, melyek között egyaránt találhatunk az emberi testet adaptívan körülvevő interfészekként működő öltözékeket, a kristályosodás jelenségét megragadó konceptuális testhéj-struktúrákat, valamint jelmezközpontú performanszokat és videóinstallációt is.

Lévai Zsófia experimentális kollekciója az emberi érintkezést alapul véve mutatja be, hogyan tud egy öltözék filterként viselkedni ember és külvilág, ember és technológia, ember és ember közötti interakciókban. Az Interknitting a legújabb technológiai innovációkat – smart tech, e-textil, szenzorok – a matéria szerves részévé teszi kötött struktúrákba integrálva azokat, különböző érzékszerveinket aktivizálva.

Vass Csenge kutatásának tárgya az ember és a véletlenszerűség tapasztalatát kínáló természeti jelenségek közötti viszonyrendszer feltérképezése. A Morphogenesis installáció eltérő karakterű anyagokból készült, végtagok nélküli testformákat és organikusan változó, kristályosított oldatokat rejtő kapszulái az anyag- és formaminőség kontrollálhatatlanságát szemléltetik.

Szabó Zsuzsanna az iparművészet és képzőművészet, a jelmeztervezés és a performansz határmezsgyéjén mozgó munkáinak műfaji sajátossága, hogy központi elemük a megformált matéria: az anyag maga, mely irányít és viselőjét kellékké, eszközzé transzformálja. A Transition és az Otthon jelmezközpontú performanszok a folyamatos és dinamikus változásokat, a leroncsolódás folyamatát, a kötődés és a várandósság állapotát ragadja meg végtelenített fonalszálakkal.

Meghívott résztvevők: VASS Csenge, LÉVAI Zsófia, SZABÓ Zsuzsanna
Sorozatszerkesztő: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!