Jegyvásárlás

Program


Székely Csaba: MARÓ - vígjáték

Székely Csaba: MARÓ - vígjáték

Erdélyi Hét – Erdélyi magyar színházak bemutatkozása
A marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 5. vasárnap, 19:00

„A történetek Erdélyben játszódnak és a román–magyar viszony furcsaságait, jellegzetességeit, a kölcsönös előítéleteket, szokásokat és megszokásokat, gőgöt, komplexusokat, fájdalmakat egyrészt kipellengérezik, másrészt brutális őszinteséggel viszik színpadra magyar és román színészek előadásában. Itt semmi sem tabu, a nem túl polkorrekt mondatok egymás után dörögnek a színpadról, a közönség felszisszenései és végeláthatatlan röhögőgörcsbe fulladása közepette.” (K. Nagy Botond, Marosvásárhelyi Népújság)

Az előadásnak járó díj mellett a legjobb női alakítás és a legjobb férfi alakítás díját is Székely Csaba MaRó című előadása kapta 2016-ban a 14. Romániai Komédia Fesztiválon (festCO), Bukarestben.

A legjobb színésznőnek járó elismerést megosztva kapták a produkció női szereplői: Fodor Piroska, Hajdu Imelda és Raisa Ané, a legjobb színész díját pedig Benedek Botond Farkasnak, Ciugulitu Csabának, Ştefan Murának és Nagy Istvánnak ítélte oda a zsűri.

A társulatról:

A Yorick Stúdió célkitűzése, hogy újfajta színt adjon a magyar kulturális életnek Marosvásárhelyen, de ennek határain kívül is, egy újszerű, merészebb színházi gondolkodás által. Meggyőződésük, hogy a közönség nyitott az újra, a másra. Ezért olyan kistermi vagy nem konvencionális színházi térben hoznak létre előadásokat, melyekben a műhelyként is működő társulat tág teret szán a kísérletezésnek; célja a kortárs drámairodalom népszerűsítése, színpadra állítása és a klasszikus szövegek új, korszerű színházi nyelvezeten való megszólaltatása.

Szereplők:
Raisa Ané, Benedek Botond Farkas, Ciugulitu Csaba, Fodor Piroska,
Hajdu Imelda, Stefan Mura, Nagy István

Írta: Székely Csaba I Látványtervező: Adrian Ganea
Fordítók: Kacsó Judit-Andrea és Florentina Váry

Rendező: Andi Gherghe

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!