Fészek Művészklub

Fészek Művészklub

1901. szeptember 7-én költöztek be – a művészek saját adományaiból vásárolt, átalakított és berendezett – Budapest belvárosában, a Kertész u. és a Dob u. sarkán álló épületbe, amely nemcsak társas életre, hanem legújabb műveik házi bemutatóhelyeként is szolgált.A klub 1901-től országos egyesületként működött, jelenleg is az, s 1998. január 1-jétől kiemelten közhasznú minősítésű.

Az utóbbi években igen nagy jelentőséget kaptak a rendezvények: koncertek, irodalmi és színházi estek, kiállítások, exkluzív szakmai bemutatók, valamint az ezekhez kapcsolódó szakmai viták, szakmai asztaltársaságok, körök összejövetelei, a művészeti szakkönyvtár tevékenysége.

A professzionális művészek és művészetek kulturális központjaként működő intézményben ma is igen magas szintű kortársi és hagyományos koncertek, irodalmi és színházi estek, kiállítások, exkluzív szakmai bemutatók, valamint az ezekhez kapcsolódó szakmai viták zajlanak. Ezek vagy csak itt, vagy itt először láthatók-hallhatók. Évente átlag 25 000 fő látogatja a klub 500 rendezvényét, valamint több mint 100 000-en vesznek részt a kötetlen társas életben.

A programokról havi műsorfüzet jelenik meg, melyet a klubtagok postán megkapnak, az érdeklődők pedig a nonstop nyitva lévő klub portáján juthatnak hozzá. A rendezvények napi tagjegy váltásával nyilvánosak.

Tovább 1073 Budapest, Kertész utca 36.

Fészek Művészklub

16 esemény


Címtelen Társulat: VIRGINIAN
Bessenyei Ferenc filmjeiből:A dúvad
DALLAMOK SZÁRNYÁN - operett est
Címtelen Társulat: VIRGINIAN
Ratkó Ágnes csemballóművész lemezbemutatója
TELIHOLD - a Pokerface Produkció előadása
Slapstick Zenekar koncertje
NYESŐ MARI KLUBKONCERT
Fészek Művészklub Kellér-szalon
Kulisszák mögött: Raksányi Gellért
A Budapest Klezmer Band hangversenye
TELIHOLD - a Pokerface Produkció előadása
Raksányi Gellért filmjeiből:Rákóczi hadnagya
A KÉKSZAKÁLLÚ HERCEG VÁRA