Vígszínház

Vígszínház

1896-ban egy év alatt felépült az impozáns Vígszínház. Szépséget és eleganciát sugárzó nézőterére több mint ezer ember fér be, mégis ritkán kellett üres széksorok előtt játszani a színészeknek: az első pillanataitól kezdve telt házakat vonzott ez a színház.

Itt született meg a huszadik századi korszerű magyar színjátszás. Már a kezdetektől legalább háromféle arculatot mutatott: játszott klasszikusokat, irodalmi rangú kortárs szerzőket, és színészei mindenkor sikerre tudták vinni az elegáns francia vígjátékokat, bohózatokat, a "jól megcsinált darabokat." Nemcsak a korszerű színjátszás indult el e falak közül, hanem itt született a modern magyar polgári dráma is. 

A színház a hetvenes-nyolcvanas évtizedben kortárs külföldi és magyar ősbemutatók mellett eredeti magyar musicalekkel vonzott magához új közönségréteget: a Képzelt riport... (1973), Harmincéves vagyok (1975), Jó estét nyár, jó estét szerelem (1977), a Kőműves Kelemen (1982) majd a még most is telt házakat vonzó A Padlás, Játszd újra, Sam!  és a közelmúlt sikere A dzsungel könyve és az  Össztánc.

Tovább 1137 Budapest, Szent István körút 14.

Vígszínház

197 esemény

Váltás a programokra

Hamlet
Lóvátett lovagok
Máglya
Kvartett
Mondjad, Atikám!
A velencei kalmár
Földrengés Londonban
Mondjad, Atikám!
Óz, a csodák csodája
A dzsungel könyve
Óz, a csodák csodája
Óz, a csodák csodája
Toldi
Rendezés
A kellékes
Pesti Színház
 
Audiencia
Bűn és bűnhődés
A Pentheszileia Program
Játék a kastélyban
Lóvátett lovagok
Távoli dal
A Pál utcai fiúk
Szentivánéji szexkomédia
#Orfeusz #Eurüdiké
A Pál utcai fiúk
Toldi
A Pál utcai fiúk