Jegyvásárlás

Program


17 Hattyúk - Esterházy Péter nemváltása Majsai Nyilas Tünde testébe

17 Hattyúk - Esterházy Péter nemváltása Majsai Nyilas Tünde testébe

Tizenhét fejezetben, tizenhét “hattyúban”, a tizenhét évesen szerelembe eső Csokonai Lili írásba önti gondolatait, kérdéseit a tizenhetedik század nyelvén: Vajon létezhet-e egy olyan világ, ahol semmibe vehetjük a ránk erőltetett szabályokat? Egyházat, politikát, törvényt nem tisztelve élhetünk-e a Szerelem, a Vágy csodájának, ahol egyedüli szentségünk a bennünk lévő Isten…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 14. vasárnap, 22:00

17 HATTYÚK
ESTERHÁZY PÉTER NEMVÁLTÁSA MAJSAI NYILAS TÜNDE TESTÉBE
Barokk szőttes két részben, a FISCHER IVÁN LAKÁSSZÍNHÁZ /FILC/ előadása

Rendező: SERES TAMÁS

Egy lány a 80-as évek közepéből elkezdi mondani az életét. Az életünket. Reménykedjünk. ,,Én, Csokonai Lili löttem e nyívvel tellyes világra az 1965. esztendőben 17. septembris virradólag Csepel szürke lapályában, az igaz római hitben és hitetlenségben megmaradván hóttig." Látomás és valóság. Egy árván maradt lány sivár, profán kálváriája a mai ember számára szakrális nyelven. Nevelőapja kikezd vele, mennie kell, takarítónő lesz, szexről, szép ruhákról, illatszerekről ábrándozik, elveszti szüzességét, nős emberrel kerül viszonyba, később a test és a lélek csábításainak egyaránt engedvén a legkülönfélébb kalandokba keveredik.
Tizenhét fejezetben, tizenhét “hattyúban”, a tizenhét évesen szerelembe eső Csokonai Lili írásba önti gondolatait, kérdéseit a tizenhetedik század nyelvén:  Vajon létezhet-e egy olyan világ, ahol semmibe vehetjük a ránk erőltetett szabályokat? Egyházat, politikát, törvényt nem tisztelve élhetünk-e a Szerelem, a Vágy csodájának, ahol egyedüli szentségünk a bennünk lévő Isten magasztalása…

Az előadás szövegkönyvét Esterházy Péter regénye alapján szerkesztette
FALUSSY LILLA, SOPSITS ÁRPÁD ÉS MAJSAI-NYILAS TÜNDE

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!