Jegyvásárlás

Program


A 25. Duna Karnevál bemutatja: PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA jubileumi koncertje

A 25. Duna Karnevál bemutatja: PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA jubileumi koncertje

A zenekar ars poetikájának legfontosabb alappillérei a tanítás, a hagyomány megőrzésé és a közösségi lét formálása, megmutatva a nagyközösség számára, hogy milyen fontos és jó dolog együtt énekelni, táncolni. Mindezt egy olyan hatalmas hagyaték megismerése közben, mely saját hagyományunk, a Kárpát-medence kultúrája.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 11. péntek, 20:00

A 25. Duna Karnevál bemutatja: PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA jubileumi koncertje
 
EGYÜTT
hagyományos népzene a Kárpát-medencéből

A koncert tematikáját címe is sugallja: „Együtt”. A zenekar ars poetikájának legfontosabb alappillérei a tanítás, a hagyomány megőrzésé és a közösségi lét formálása, megmutatva a nagyközösség számára, hogy milyen fontos és jó dolog együtt énekelni, táncolni. Mindezt egy olyan hatalmas hagyaték megismerése közben, mely saját hagyományunk, a Kárpát-medence kultúrája.

A koncert fellépői hagyományőrző muzsikusok Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Rábaközből. Tanítványok Kárpátaljáról, zenész barátok az elszakított részekről és az anyaországból egyaránt. A zenekar munkásságának egy nagy részét a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekaraként végzi, így természetes, hogy a koncertben láthatunk az együttes előadásában is olyan táncokat melyek még felejthetetlenebbé teszik a jubileumi koncert élményét.

A produkció szervezője és producere: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!