Jegyvásárlás

Program


A csodatevő lány - Sopron Balett - Sissi Őszi Tánchét

A csodatevő lány - Sopron Balett - Sissi Őszi Tánchét

A Sopron Balett tánc/színházi nevelési előadása
Táncjáték a kitartás, a türelem, a bizalom és az elfogadás erejéről, valamint a saját börtöneinkből való szabadulás csodájáról.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 20. szerda, 15:00

Helen fogyatékkal élő kislány: nem hall, nem lát, és nem tanul meg beszélni. Semmiféle kommunikációra nem képes a környezetével. A kétségbeesett szülők új nevelőnőt fogadnak mellé, aki iszonyatosan kemény munkával, hihetetlen akaraterővel és következetességgel megtanítja Helent a legelemibb szabályokra s arra, hogy érzelmeit ki tudja fejezni. Alekszej Batrakov koreográfiája erről a gyötrelmes, mégis felemelő munkáról, az önmagunkba vetett hit, a kitartás, a türelem, a megértés az elfogadás erejéről, valamint a saját börtöneinkből való szabadulás lehetőségeiről beszél a tánc nyelvén. 

 

Az előadás táncszínházi nevelési foglalkozás keretei között zajlik, a foglalkozást Németh Ervin dramaturg tervezte és vezeti.

 

Táncolják: Rudisch Boglárka, Szalai Dóra, Szabó Barbara Szofia, Horváth Renáta, Vaszilij Nyemcsinov, Alekszandra Tyeplih, Bogdan Holomej / Füsi Zsolt, Andrej Potapov

 

Koreográfus–rendező: Alekszej Batrakov

Dramaturg, foglalkozásvezető: Németh Ervin

 

Hang: Orbán Bence

Díszletező, kellékes: Vezdén József, Polgár Patrik

 

A tánc/színházi nevelési programon egy iskolai csoport vesz részt, de megfigyelőként a közönség soraiba várunk szeretettel minden, a téma és a műfaj iránt érdeklődő nézőt.

 

Az előadás hossza 95 perc.

 

A Sopron Balett a Soproni Petőfi Színház tánctagozatából alakult önálló társulattá 2014 augusztusában. A társulat minden évadban képviselteti magát egy-egy új bemutatóval a Soproni Petőfi Színház repertoárjában, emellett közreműködik a színház zenés és prózai előadásainak színrevitelében is. A tánctagozat vezetője Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművész, koreográfus.

 

Sissi Őszi Tánchét

November 16. és 23. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.

A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti - táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is.
Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban szerepel egy tánc/színházi nevelési előadás, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estje, a fesztivál zárásaként pedig a Közép-Európa Táncszínház érkezik az IKF, azaz Ifjú Koreográfusok Fóruma bemutatóval.

 

 

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!