Jegyvásárlás

Program


A Hold Sötét oldala (Fábri)

A Hold Sötét oldala (Fábri)

De l'autre côté de la Lune
francia dokumentumfilm, 88 perc, 2024
francia nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 25. kedd, 16:45

Rendező: François-Xavier Vives

A Hold sötét oldala című francia–kínai dokumentumfilm májusban kerül a mozikba. Több mint 50 évvel az Apollo-küldetések után még mindig a Hold bűvkörében élünk. Noha páratlan űrkutatási eredmények forradalmasítják tudásunkat róla! 2019 januárjában egy kínai űrszonda landolt a Hold Földről nem látható oldalán. Ez tudományos bravúr, mely a Holdat visszahelyezte a figyelem középpontjába. De vajon mi a célja egy ilyen utazásnak?! Jobban felmérni és kitermelni az ásványkincseket? Telepes kolóniákat létrehozni a Holdon, mielőtt a Marsra költözünk? A Hold a mélyűrbe vezető ugródeszkává válik?

Egy új kincses térkép rajzolódik ki, melyen eddig ismeretlen területek és elképesztő értékű erőforrások is szerepelnek már. Valóságos űrforradalom zajlik! Van egy deklarált szándék nemzetközi szinten, hogy állandó bázist hozzunk létre a Holdon. És azt is látni kell, hogy a Hold a további hódítás, a Marsra jutás gyakorlóterepe. Az űrkutatás felgyorsulásának újabb jele, hogy Kína elindította Tianwen-programját, mely már a Mars-kutatásra összpontosít.

Az Egyesült Államok szintén jelen van a Marson. Röviddel a Zhurong előtt a Perseverance, az impozáns amerikai rover sikeresen szállt le a Marson. Az űrügynökségek magasztosabb céllal igyekeznek a Marsra, mint az erőforrások felkutatása: élet nyomaira kívánnak bukkanni. Ez a bolygóközi kutatás „Szent Grál”-ja!

Bemutató dátuma: 2024.05.23.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Ajánlatunk


Eberhard Streul kellékes-revüje nyomán Parti Nagy Lajos írt magyar darabot egy színházi kellékes nagy pillanatából, színházi estéjéből.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Havasi Balázs zongoraművész újra a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet 2024. augusztus 10-én!

Ajánló


A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál,…

Anna-Marie Holmes – Solymosi Tamás / Adolphe Adam A KALÓZ Klasszikus balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!