Jegyvásárlás

Program


A Ligeti Ensemble születésnapi koncertje ( Concerto Budapest )

A Ligeti Ensemble születésnapi koncertje ( Concerto Budapest )

A születésnap kettős, hiszen nemcsak a névadó, Ligeti György születésének évfordulójához közeli a dátum, hanem az együttes megalakulásának évfordulójához is, hiszen 2018-ban, korántsem véletlenül, Ligeti születésnapján adták első hangversenyüket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 2. kedd, 19:30

LIGETI ENSEMBLE – SZÜLETÉSNAPI KONCERT

KURTÁG György: 6 Moments musicaux, op. 44
Hungarian Quartet
Frederic RZEWSKI: To the Earth 
Rácz Zoltán ütőhangszerek
LIGETI György: Síppal, dobbal, nádihegedűvel
Amadinda Ütőegyüttes

 --- szünet ---

LIGETI György: Melodien
Ligeti Ensemble
KURTÁG György: Hommage à R. Schumann
Csalog Gábor, Homoki Gábor, Klenyán Csaba
LIGETI György: Hamburg Concerto
Tóth Bálint kürt, Ligeti Ensemble

Vezényel: Keller András

A születésnap kettős, hiszen nemcsak a névadó, Ligeti György születésének évfordulójához közeli a dátum, hanem az együttes megalakulásának évfordulójához is, hiszen 2018-ban, korántsem véletlenül, Ligeti születésnapján adták első hangversenyüket. Még éppen csak két kurta esztendőnyi lesz tehát a múlt, amelyre ezen az estén visszatekinthet a Keller András és Rácz Zoltán által közösen életre hívott Ligeti Ensemble és közönsége, de az induláskor megfogalmazott kollektív vállalást, vagyis a zenetörténet jelenének és elmúlt bő évszázadának hangzó képviseletét, a napjainkra klasszikussá érett XX. századi remekművek népszerűsítését már így is életerős saját hagyományának tudhatja a méltán büszke együttes. A programban ezúttal a két magyar óriás, Ligeti és Kurtág György remekművei mellett az 1938-as születésű amerikai kortárs komponista, Frederic Rzewski 1985-ös ütős-kompozíciója, a To the Earth is szerepel majd.

Ajánlatunk


Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!