Jegyvásárlás

Program


A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek - VÁRkert Mozi

A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek - VÁRkert Mozi

Salvador Dalítól Andy Warholig, David LaChapelle-től Jeff Koonsig vagy Lady Gagáig egyetlen művész sem tudta kivonni magát Botticelli és munkássága bűvköréből. Szépség, alkotókedv, Isten adta tehetség… Lorenzo de’ Medici – a Tündöklő – reneszánsz Firenzéjében a művészetek és a kultúra virágzása egybeesett az élet sötét oldalának térhódításával: hatalmi harcok dúltak, mindennaposak voltak az intrikák és gáttalan az embertelen kegyetlenség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 21. szombat, 18:00

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet! 

Egy művész kitűnt társai közül abban, hogy mindenki másnál jobban volt képes visszaadni egy örökre emlékezetes korszak vívmányait és árnyoldalait: Sandro Botticelli (1445–1510). A Medici család védnöksége alatti szárnypróbálgatásaitól kezdve Botticelli úgy állította be magát, mint az idealizált Szépség megalkotóját, ami A Tavasz allegóriája és a Venus születése festményein érhető leginkább tetten.

olasz dokumentumfilm, 90 perc, 2020 (12)

eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendezte: Marco Pianigiani

Narrátor: Stephen Mangan

Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Korhatár: 12

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!