Jegyvásárlás

Program


A nagy erdő, mely tele van homálylyal
8

A nagy erdő, mely tele van homálylyal

Benkó-Horváth
A NAGY ERDŐ, MELY TELE VAN HOMÁLYLYAL
avagy rejtélyeit megmagyarázni sokfélekép lehet, a mint kinek-kinek esze, bölcsesége, tapasztalása s jó vagy rossz indulata sugallja



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 14. vasárnap, 18:45

nyilvános tárgyalás szünet nélkül, mely ezer éve tart

a tiszaeszlári vérvád számtalan elbeszélését megvizsgálván

„…az antiszemitaság az a ráma, amelybe a bűnügy bele van helyezve. S talán az a ráma is olyan ráma, amely miatt nem lehet jól kivenni a képet.”

SZEREPLŐK Bán Bálint, Borsányi Dániel, Csarkó Bettina, Formán Bálint, Király Dániel, Meyer Lili, Urbán Richárd, valamint Dajka Szúra Szeréna és Urmai Blanka

ZENE – Horváth Szabolcs
PRODUKCIÓS VEZETŐ – Berta Ninett
RENDEZŐASSZISZTENS – Papp Leticia

ÍRÓ / RENDEZŐ – Benkó Bence

BEMUTATÓ – 2023. december 17., Apertúra Bázis

Tisztelt jelenlévő szegmense társadalmunknak! Azért gyűlünk ma itt össze, hogy együtt járjunk a végére a nagy erdőnek, mely erdő altat, befed. Mert mi a nagy erdő? A magyar nép közmondása azt a kérdést, azt az ügyet nevezi nagy erdőnek, a mely tisztátalan, zűrzavaros, tele van homálylyal, rejtélyeit megmagyarázni nem lehet, vagy sokfélekép lehet magyarázni, a mint kinek-kinek esze, bölcsesége, tapasztalása s jó vagy rossz indulata sugallja. A nagy erdőből egy út vezet ki, s talán az sem, de mi meg fogjuk találni, mert útnak mindig lennie kell, hogy kivezessen bennünket a fényre. S ha ezt az utat, mint világítótornyot követjük, bizonyosan ráakadunk ágas-bogas nemzetünk nagy kérdéseinek megválaszolásainak ezredvégek-szaggatta, hites, igaz megfejtéseire, legalábbis egyre, ami arányaiban nem rossz, mert van belőle bőven, de ez a mi dolgunk, s amiképpen halljátok, nem is kevés. Tisztelt egybenlévők, jelengyűltek, emberek és magyarok és zsidók és mindenki más, ki e jól körülhatárolható kategóriákba  bizony beleérezni önmagát nem képes: a tárgyalást ezennel megnyitjuk!

Ajánlatunk


A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény, 24 milliós (!) kattintásszámmal.

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa,…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!