Jegyvásárlás

Program


A reneszánsz művészete - a művészet újjászületése Gimesy Péter előadássorozata

A reneszánsz művészete - a művészet újjászületése Gimesy Péter előadássorozata

Stíluskivonatok – a reneszánsztól a kortárs művészetig
Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadássorozata

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 15. kedd, 18:30

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Gimesy Péter a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.

2019. január 15., kedd 18.30
A reneszánsz művészete – a művészet újjászületése

Az előadás kitér a korszak nagy újítóira Giotto-tól Michelangelo-ig, sorrendben haladva bemutatja az egymásra ható mestereket, a megújuló képi nyelv változásait. Elsősorban az itáliai reneszánsz történetéről lesz szó, de röviden bemutatjuk a párhuzamosan zajló északi reneszánsz, vagyis a németalföldi festészet legjelentősebb alkotóit is.

Jegyár: 800 Ft
Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy 600 Ft, valamint terézvárosi lakosoknak: 400 Ft
Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.

Ajánlatunk


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Helyszín: Mihai Eminescu Kulturális Központ (Strada Nicolae Grigorescu 19, Târgu Mureș 540095, Románia) Kapunyitás: 17:30 Esemény vége: 20:00 (Kiemelt jeggyel:…

Önironikus este, élveboncolás szóközökkel, szerepjátékokkal a valóság elfogadásáért. Az ember erotikus megtestesülése és tárgyiasulása. Nyilvános body shaming.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!