Jegyvásárlás

Program


A ROMANTIKÁN TÚL

A ROMANTIKÁN TÚL

Kamarakoncert a Budapesti Filharmóniai
Társaság zenészeivel

17:00 órától a koncertjegy felmutatásával
tárlatvezetés a Zenetörténeti Múzeumban

A koncerten és a tárlatvezetésen való részvételhez védettségi igazolvány szükséges.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 18:00

Az orosz romantika mesterművei között az egyik legismertebb az Egy kiállítás képei, amelyet Modeszt Muszorgszkij elhunyt barátja, Viktor Hartmann rajzai és akvarelljei nyomán komponált. A zongoramű Nyikolaj Rimszkij-Korszakov hangszerelésében lett igazán világhírű, most azonban új színekkel, vonósnégyes változatban hallgathatjuk meg néhány tételét. Lényegesen kevésbé ismert a német és lengyel származású ukrán-orosz komponista, Reinhold Glière (eredetileg Glier), aki a 20. század első felében megbecsült muzsikus volt Oroszországban és a Szovjetunióban. Fiatalkori vonósnégyesének két tétele és hegedű–cselló miniatűrjei (Huit morceaux, azaz Nyolc darab) után Szergej Rahmanyinov kvartettje következik. A Románcból és Scherzóból álló, befejezetlen mű írása idején a szerző mindössze 16-17 éves volt, darabja mégis az orosz romantika legszebb, legihletettebb alkotásai közé tartozik. A műsor végén – megkomponált ráadásként – a száz éve született argentin mester, Ástor Piazzolla jól ismert Oblivion (Feledés) című tangója szólal meg.

 

Kamarakoncert a Budapesti Filharmóniai Társaság zenészeivel

17:00 órától a koncertjegy felmutatásával tárlatvezetés a Zenetörténeti Múzeumban

Műsor

Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - részletek
Glière: 1. vonósnégyes, op. 2 - 1. Allegro, 2. Allegro
Glière: 8 Pieces, op. 39 - részletek
Rahmanyinov: Vonósnégyes, no. 1
Piazzolla: Oblivion

Előadja

Kovács Judit, Fenyő Katalin – hegedű
Kóra Éva - brácsa
Gál Béla - cselló

Műsorvezető: Gombos László zenetörténész

Zenetudományi Intézet, Bartók terem (1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 7.)  

Jegyárak Normál: 2200 Ft | Diák/Nyugdíjas: 1500 Ft

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

Ajánló


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!