Jegyvásárlás

Program


A spanyol gitár elbűvölő világa
2

A spanyol gitár elbűvölő világa

A program jelentős hazai és nemzetközi érdeklődésre tart számot, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a spanyol gitár varázsos világának pozitív fogadtatása és a közönségsiker garantált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 30. szombat, 19:00

 Műsor:

José María Gallardo del Rey és Miguel Ángel Cortés:
Del Sacromonte al porvenir (Guajira)
Árbol de la bella sombra (Tangos)
Jabonero de la china (Bulería)
Noches de San Lorenzo (Preludio-Fuego-Plaza)
Nuestros mayores
Adagio flamenco & Aire de la cueva (Adagio & Tangos)
Bulería del 28 (Bulería)
M. Font de Anta:
Amargura
José María Gallardo del Rey és Miguel Ángel Cortés:
Silverio, ¡Qué Flamenco! Tangos/Rumba


Közreműködik:

Miguel Ángel Cortés – flamenco gitár
José María Gallardo del Rey – klasszikus gitár

A Lo Cortés no quita lo Gallardo sokkal több, mint a csodálatos művészek neve alapján, szójátékkal történő utalás egy régi spanyol közmondásra („lo cortés no quita lo valiente”, azaz a jólneveltség nem zárja ki a talpraesettséget, esetünkben a klasszikus nem zárja ki a flamenco-t).

A Lo Cortés no quita lo Gallardo, napjainkban a spanyol gitár két legnemzetközibb gitárművésze, Miguel Ángel Cortés és José María Gallardo del Rey ambiciózus és tudatos közös projektje, akik azt az üzenetet kívánják közvetíteni számunkra, hogy a klasszikus és a flamenco spanyol gitárzenei vonatkozásai nemhogy nem zárják ki, hanem épp ellenkezőleg, erősítik egymást.

Eredeti alkotásokon keresztül, a duó tökéletes szimbiózist hoz létre a klasszikus és a flamenco között, a fennkölt finomság technikájával mutatva be azt, hogy mindkét művészi világ ágazatai a spanyol gitár közös törzsében gyökereznek, amelyben különböző stílus- és kifejezésmódot juttat érvényre, de ugyanazon lélekkel és ugyanazon erővel. Végeredményben ugyanazon alkotó folyamat két oldalaként.

Eltérő hagyományok alapján kialakult előadóművészi személyiségük egyesülése lenyűgöző dialógust alkot, amely a klasszikus-flamenco aktuális nyelvezetén keresztül árasztja a spanyol gitár kifejezőerejét, érzelmességét és önnön valóját.

A határok feszegetésének felelőssége igazi kihívás volt a művészek számára és rendkívüli eredményt sikerül elérniük.  A Lo Cortés no quita lo Gallardo napjaink gitárduóinak legambiciózusabb művészeti elvárásainak felel meg, annak bizonyítékaként, hogy a zenei alkotóvilág változásokon megy keresztül.

Ajánlatunk


Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!