Jegyvásárlás

Program


A szerelmes királynő / Dido és Aeneas / Matinékoncert / Műhelytitkok

A szerelmes királynő / Dido és Aeneas / Matinékoncert / Műhelytitkok

Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy hangszeres együttes mindennapjai, hogyan működik, hogyan készül fel egy hangversenyre egy szimfonikus zenekar?

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 4. vasárnap, 15:00

A Műhelykoncertek bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
Minden idők egyik leginkább szívbe markoló szerelmi történetét dolgozza fel Henry Purcell operája, melyben a világot járó trójai herceg, Aeneas és Dido, Karthágó királynője talál egymásra. Rövid boldogságuknak egy gonosz varázsló mesterkedése vet véget: Aeneast megtévesztve, isteni parancsra hivatkozva továbbutazásra szólítja fel a herceget. Aeneas engedelmeskedik, összetörve ezzel Dido szívét, aki belehal a csalódásba és bánatába. Az antik szerelmi tragédiának és Purcell csodálatos zenéjének örökérvényű szépsége találkozik a kortárs színpadi előadásban, amelynek alkotói nemcsak az operaszínpadi munka összetettségét, összművészeti jellegét, hanem magát az alkotói folyamatot is bemutatják a közönségnek.

Műsor:

Purcell: Dido és Aeneas

Vezényel: Dinya Dávid
Közreműködik: a Simplicissimus Kamaraegyüttes (művészeti vezető: Németh Zsombor)
Pintér Gábor: rendező

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!