Jegyvásárlás

Program


A szőnyeg - Élőkép Színház
2

A szőnyeg - Élőkép Színház

keleti ihletésű, vizuális és taktilis élményt nyújtó előadás halottak napja alkalmából

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 22. szombat, 19:00

„A sivatag homokdűnéin gyalogolunk. Elviselhetetlen a hőség, a nap az égbolt legmagasabb pontján áll. Ő előttem halad kimért és egyenletes léptekkel, de én lemaradok. A szemembe tűző nap fényében alakja megsokszorozódik előttem. Rosszullét környékez. Képtelen vagyok egyetlen további lépést is megtenni. Vezetőm hátrafordul, de arca helyén sikoltó kőmaszkot látok. "Lépj be a tűz körébe" utasít némán. Halálfélelem tölt el, mégis belépek a szőnyeg piros színű területére.” (részlet A szőnyeg meséjéből)
A szőnyeg zarándoklatra hív a sivatag belsejébe, a fekete asszonyok különleges rózsakertjének közepébe, egy lélek menyegzőjére az örökkévalósággal. Az egyidejűleg négy néző számára megtapasztalható előadás vizuális és gondolati látomásokon keresztül – képek, szövegek és érinthető díszletelemek segítségével – finoman és meditatívan vezet el egy keleti szőnyeg motívumaiból kirajzolódó valóság egyre mélyebb rétegeibe. A stációkat végigjárva személyes élményt kaphatunk egy, a keleti misztika által inspirált, művészi nyelven átszűrt és egybeszőtt beavatási útról.
A szőnyeg egyik legfőbb különlegessége a korlátozott a nézőszám, hogy ne csak nézni, hanem tapintani is lehessen az előadás díszletelemeit, melyek akár érintésre meg is szólalhatnak. Előadásunkat tehát azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a keleti kultúra iránt, és akik szívesen vesznek részt egy meditatív sivatagi utazásban egy négy fős társaság szemlélődő tagjaként. Az utazás óránként indul.

Az előadás végigjárása cipő nélkül ajánlott.
Az előadás 45 perces.

Külön fülhallgatóval lehetőség van angol nyelven is megnézni az előadást. Kérjük, igényét előre jelezze nekünk!
With a separate headset you can watch the performance in English. Please let us know in advance!
Registration in English: zsofia_berczi@livingpicture.org

Alkotók: Bérczi Zsófia, Tankó Barnabás
Sivatagtemplom fotók, könyv, a fekete asszony szövegei és hangja: Bérczi Zsófia
A szőnyeg meséjét írta, a szőnyegmotívumokat inspirálta: Tankó Barnabás
A szőnyeg meséjét elmondja: Szarka Fedor Guido
A rózsák szövegei: bölcsességek Antoine de Saint-Exupery Citadella c. művéből
A rózsák hangjai: Adele Eisenstein, Bársony Júlia, Birtalan Krisztina, Fenyvesi Boga, Kántor Kata, Ocztos István, Rimóczi István, Sarlós Ágnes, Szarka Fedor Guido, Szákás-Tóth Péter, Szilágyi Arnold, Tankó Barnabás, Tesfay Áron, Turós Eszter
A rózsák tervezője: Terebessy Tóbiás
Elektronikai fejlesztés: Csutorás Márton, Tankó Barnabás
A szőnyeg meséjének zenéje: Anuar Brahem
Énekhang: Alaleh Seyedahmadi
Kerengőzene: Mercan Dede
Hangfelvételek: Bérczi Zsófia, Tesfay Áron, Bársony Júlia
Könyvkötő: Kun Dorottya
Nemezkészítő: Vidák Anna
Üvegtechnikus: Pataki Attila
Díszműbádogos: Tankó Károly
Szoftverfejlesztés, elektronika, technika, világosítás: Tankó Barnabás
Koncepció, tervezés, rendezés: Bérczi Zsófia

Az Élőkép Színház, ahogy a nevéből sejthető, élő képzőművészeti alkotásokat hoz létre, munkásságában meghatározó a formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása, amely során kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot előadóművészettel és installációval.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

zenés party két részben

Ajánló


Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!