Jegyvásárlás

Program


A zuhanás sokkja - kamaradráma

A zuhanás sokkja - kamaradráma

Mi történik egy családdal, ha születik egy fogyatékos gyereke, és mi történik akkor, ha egy baleset következtében eltávozik? Hogyan tudjuk kezelni a traumáinkat, és hova vezethet a kibeszéletlenség? Nathan Filer regénye alapján készült színházi ősbemutató egy nagyon is józanul gondolkodó skizofrén fiú szemén keresztül kíséri végig saját családját, gyerekkorát, kamaszodását egészen a fiatal felnőtt korig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 22. vasárnap, 17:00

A zuhanás sokkja
kamaradráma
Nathan Filer azonos című regénye alapján írta Illés Márton
Bemutató: 2019. május 4.

 A színdarab nem csak a normalitás és betegség határait bolygatja meg, de testközelbe hozza azokat a borzalmasnak tűnő családi történeteket, amelyek valójában bármelyikünkkel megtörténhetnek, és amelyekkel megfelelő, nyitottsággal, humorral, öniróniával és játékkedvvel talán meg tudunk birkózni. Külön-külön egészségesek és betegek, átlagosak és különlegesek, de legfőképp együtt, egymás kezét fogva. A MáSzínház produkciójában, professzionális, ép színészek és Down-szindrómás alkotók közösen lépnek a színpadra, és invitálják az élet nevű játékba, és közös gondolkodásra a nézőket.
FIGYELEM: az előadás 15 éven aluli nézőknek nem ajánlott, és a nyugalom megzavarására alkalmas fény- és hanghatásokat használ.
A szöveg alapjául szolgáló regény a Scolar Kiadó-nál jelent meg 2015-ben. Fordító: Nádor Zsófia
Az előadás a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti  Kulturális Alap támogatásával jött létre.

MATT: Inoka Péter
SIMON: Bagyura Gábor
SIMON: Konkoly Áron
ANNABELLE, ANYA, NAMMA, TANÁRNŐ, JACOB ANYJA, JÁRÓKELŐ, DOKTORNŐ, PSZICHIÁTER: Grisnik Petra
FIÚ, APA, NAPPA, IGAZGATÓ, ORVOS, JACOB, FŐNÖK, JÁRÓKELŐ, PSZICHIÁTER: Szabó Mátyás Péter

DRAMATURG: Illés Márton
LÁTVÁNYTERVEZŐ: Kovács Dorottya
TECHNIKUS: Gáspár András
PRODUKCIÓS VEZETŐ: Bakonyvári L. Ágnes
RENDEZŐ: Kovács Henrietta

14 felülieknek ajánlott
               

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Ajánló


Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024.…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!