Jegyvásárlás

Program


Alexander Melnyikov és a Cuarteto Casals / 3 ( Beethoven plusz )

Alexander Melnyikov és a Cuarteto Casals / 3 ( Beethoven plusz )

Beethoven: 32. (c-moll) zongoraszonáta, op. 111
Sosztakovics: 8. (c-moll) vonósnégyes, op. 110
SZÜNET
Beethoven: 13. (B-dúr) vonósnégyes, op. 130 és Nagy fúga, op. 133

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 4. vasárnap, 19:00

Alexander Melnyikov (zongora)
Cuarteto Casals: Vera Martínez Mehner, Abel Tomàs Realp (hegedű), Jonathan Brown (brácsa), Arnau Tomàs Realp (cselló)

Beethoven Sosztakovicsra gyakorolt hatására zenetörténészek, előadóművészek és koncertszervezők is felfigyeltek. Nem véletlen tehát, hogy a világ koncerttermeiben, legyen szó zenekari hangversenyről vagy kamaraestről, a Beethoven–Sosztakovics műsor az egyik leggyakoribb kombináció, ráadásul könnyű olyan darabokat találni, melyek kölcsönösen reflektálnak egymásra. A rendkívül expresszív c-moll vonósnégyes Sosztakovics egyik leginkább beethoveni kompozíciója. Merész kontrasztok, szélsőséges gesztusok jellemzik, miközben az egész darab egyetlen zenei gondolat körül forog. Ehhez társul a koncerten Alexander Melnyikov előadásában Beethoven utolsó, 1922-ben készült, szintén c-moll zongoraszonátája, valamint két kései Beethoven-mű. A Nagy fúgát Beethoven eredetileg a B-dúr vonósnégyes fináléjának szánta. Később aztán belátta, hogy a tétel méretei meghaladják egy zárótétel kereteit, ezért új finálét komponált az op.130-as műhöz. Ezúttal azonban a Cuarteto Casals előadásában a vonósnégyes végső befejezése után az eredeti finálét is hallhatjuk.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!