Jegyvásárlás

Program


Angelica Leánykar

Angelica Leánykar

Angelica Leánykar

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 20. kedd, 18:00

Debussy: La Damoiselle élue – kantáta
Lajtha: Magnificat
szünet
Saint-Saëns:Karácsonyi oratórium
Deák Andrea, Molnár Anna (mezzoszoprán); Tóka Ágoston (orgona)Sáfár Orsolya (szoprán), Megyesi Schwartz Lúcia (mezzoszoprán), N. N. (tenor), N. N. (basszus)Angelica Leánykar (karigazgató: Gráf Zsuzsanna)Tbilisi Férfikar (karigazgató: Archil Ushveridze)Budapesti Vonósok (koncertmester: Pilz János, művészeti vezető: Botvay Károly)Vezényel: Gráf Zsuzsanna

December elején, az adventi időszak első vasárnapja előtti szombat estén a Zeneakadémia Nagyterme csodálatos lehetőséget biztosít az ünnepi ráhangolódásra számos énekes szólista, Tóka Ágoston orgonaművész, a Budapesti Vonósok, egy grúz férfizenekar és az Angelica Leánykar közreműködésével. Elsőként a találkozás utáni vágy ébredésének, fokozódásának mozzanatát teremti meg Debussy kantátája, a La Damoiselle élue, mely Rossetti verséből merítve ihletet egy üdvözült hölgy földön maradt szerelme utáni sóvárgását ecseteli. A beteljesülés reményét Lajtha László gyengéden bájos alázattal megszólaló, női karra és orgonára írt Magnificatja csillantja fel, mely mű alkotási folyamatát a szerző így foglalja össze: „Elővettem én is a nagy palettát: rajta a színek – de a legkisebb ecsettel festettem, annak is összesodortam a szőrpamacsát, hogy úgy rajzoljon, mint a hegyes ceruza – és leheletszerűen raktam fel a színeket.” Végül Saint-Saëns Karácsonyi oratóriuma mondja el a beteljesedés történetét és hangsúlyozza az esemény jelentőségét.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

bohózat két felvonásban

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!