Jegyvásárlás

Program


Antje Weithaas, Marie-Elisabeth Hecker - Kamarazene Nagyteremre

Antje Weithaas, Marie-Elisabeth Hecker - Kamarazene Nagyteremre

„Úgy játszik, mint egy agyal, dallamformálásának eleganciája és áradó költőisége különösen intenzívvé teszi csellóhangjának varázslatos szépségét, előadásmódja mindenféle mesterkéltségtől mentes” – így jellemezte egy spanyol kritikus Marie-Elisabeth Hecker játékát. A nagyszerű német csellista a 2005-ös párizsi Rosztropovics Csellóversenyen tűnt fel, ahol a fődíj mellett – a verseny történetében először – két különdíjat is elnyert.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 19. szerda, 19:30

KAMARAZENE NAGYTEREMRE
ANTJE WEITHAAS, MARIE-ELISABETH HECKER ÉS MARTIN HELMCHEN

L. Boulanger: D’un matin du printemps
Mozart: 4. (E-dúr) zongoratrió, K. 542
Schumann: Fantáziadarabok, op. 88
SZÜNET
Dvořák: 3. (f-moll) zongoratrió, op. 65

Antje Weithaas (hegedű), Marie-Elisabeth Hecker (cselló), Martin Helmchen (zongora)

„Úgy játszik, mint egy agyal, dallamformálásának eleganciája és áradó költőisége különösen intenzívvé teszi csellóhangjának varázslatos szépségét, előadásmódja mindenféle mesterkéltségtől mentes” – így jellemezte egy spanyol kritikus Marie-Elisabeth Hecker játékát. A nagyszerű német csellista a 2005-ös párizsi Rosztropovics Csellóversenyen tűnt fel, ahol a fődíj mellett – a verseny történetében először – két különdíjat is elnyert. Szenvedélyes kamaramuzsikus, férje, a Clara Haskil Nemzetközi Zongoraverseny egykori győztese, Martin Helmchen oldalán a világ legrangosabb koncerttermeiben lépett már fel. Schumann szülővárosából, Zwickauból származik, így talán nem is meglepő, hogy a budapesti koncerten is játszik egy Schumann-kompozíciót. A házaspár a kiváló hegedűművésszel, Antje Weithaasszal több éve alkot triót. A három muzsikus együttműködésének harmóniáját az előadó-művészetről vallott hasonló elvek alapozzák meg: az egyéniség, a karizma, a jelenlét intenzitása nem árnyékolhatja be magát a művet.

RENDEZŐ:Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

komédia, szerencsejáték egy részben

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!