Jegyvásárlás

Program


Átok és Áldás

Átok és Áldás

A koncert dirigense Dubóczky Gergely, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, vendége Maróth Miklós professzor, Széchenyi-díjas klasszika-filológus, orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 24. csütörtök, 18:00

Ki lesz ma?
Eszmék és muzsika így egyben.
Aki kérdez: Bősze Ádám
Aki válaszol: Maróth Miklós - Széchenyi-díjas magyar klasszika-filológus, orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja

Műsor:
Weiner: Szerenád
Liszt: Malédiction
Haydn: 88. G-dúr szimfónia

Szólista:
Balog József Liszt-díjas zongoraművész

Vezényel:
Dubóczky Gergely

Izgalmas programmal lép közönsége elé az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a bérleti sorozat negyedik estjén. A 20. századi magyar zenetörténet és zenepedagógia egyik legjelentősebb alakja, Weiner Leó feltűnését óriási lelkesedéssel fogadta a szakma és a közönség: 1906-ban óriási sikerrel bemutatott, a magyaros-verbunkos stíluselemeket a klasszikus formákkal elegánsan ötvöző Szerenádja azonnal az új magyar iskola vezető alakjai között, Bartók, Kodály és Dohnányi társaságában jelölte ki a helyét. A húszas éveinek végén járó Liszt Ferenc 1840-ben zongorára és vonószenekarra készült Malédiction (Átok) című, egy tételes zongoraversenye értelemszerűen még nem mutatja a későbbi nagy művek kiforrottságát, de szertelenségeivel, talán túlzottan is színpadias gesztusaival, meghökkentően merész harmóniavilágával, s nem utolsósorban briliáns virtuozitást igénylő szólószólamával pompásan reprezentálja az ifj ú mester stílusát. Az előadás szólistája a mai magyar zongoraiskola markáns egyénisége, Balog József Liszt-díjas zongoraművész lesz. A programot Haydn 1787-re tehető, a végsőkig kiérlelt, fantasztikusan hangszerelt 88. G-dúr szimfóniája zárja.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!