Jegyvásárlás

Program


Átok és Áldás

Átok és Áldás

A koncert dirigense Dubóczky Gergely, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, vendége Maróth Miklós professzor, Széchenyi-díjas klasszika-filológus, orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 24. csütörtök, 18:00

Ki lesz ma?
Eszmék és muzsika így egyben.
Aki kérdez: Bősze Ádám
Aki válaszol: Maróth Miklós - Széchenyi-díjas magyar klasszika-filológus, orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja

Műsor:
Weiner: Szerenád
Liszt: Malédiction
Haydn: 88. G-dúr szimfónia

Szólista:
Balog József Liszt-díjas zongoraművész

Vezényel:
Dubóczky Gergely

Izgalmas programmal lép közönsége elé az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a bérleti sorozat negyedik estjén. A 20. századi magyar zenetörténet és zenepedagógia egyik legjelentősebb alakja, Weiner Leó feltűnését óriási lelkesedéssel fogadta a szakma és a közönség: 1906-ban óriási sikerrel bemutatott, a magyaros-verbunkos stíluselemeket a klasszikus formákkal elegánsan ötvöző Szerenádja azonnal az új magyar iskola vezető alakjai között, Bartók, Kodály és Dohnányi társaságában jelölte ki a helyét. A húszas éveinek végén járó Liszt Ferenc 1840-ben zongorára és vonószenekarra készült Malédiction (Átok) című, egy tételes zongoraversenye értelemszerűen még nem mutatja a későbbi nagy művek kiforrottságát, de szertelenségeivel, talán túlzottan is színpadias gesztusaival, meghökkentően merész harmóniavilágával, s nem utolsósorban briliáns virtuozitást igénylő szólószólamával pompásan reprezentálja az ifj ú mester stílusát. Az előadás szólistája a mai magyar zongoraiskola markáns egyénisége, Balog József Liszt-díjas zongoraművész lesz. A programot Haydn 1787-re tehető, a végsőkig kiérlelt, fantasztikusan hangszerelt 88. G-dúr szimfóniája zárja.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!