Jegyvásárlás

Program


Auer Fesztivál - Veszprém - BARÁTI KRISTÓF ÉS WÜRTZ KLÁRA SZONÁTAESTJE

Auer Fesztivál - Veszprém - BARÁTI KRISTÓF ÉS WÜRTZ KLÁRA SZONÁTAESTJE

BEETHOVEN: a-moll hegedű-, zongoraszonáta, No. 4, op. 23
BRAHMS: Á-dúr hegedű-, zongoraszonáta, No. 2, op. 100
FRANCK: Á-dúr hegedű-, zongoraszonáta, FW 8

Baráti Kristóf és Würtz Klára szonátaestje
Auer Fesztivál – Veszprém

Egy véletlen zenei találkozás szülte, s azóta számtalan gyönyörű cd, és közös hangverseny fémjelzi Baráti Kristóf és Würtz Klára évek óta tartó együttműködését. Mire is van szükség ahhoz, hogy két művész megtalálja a közös hangot úgy, hogy eközben saját egyéniségét is megtartva tudjon jelen lenni a pódiumon? Hasonló zenei gondolkodás, hasonló zenei neveltetés, egymás gondolatai iránti különleges érzékenység, és sorolhatnánk még tovább, de nem biztos, hogy pontosan le tudnánk írni a szükséges feltételeket. Talán nem is kell, hogy mindent megmagyarázzunk, elég beülni e két művész hangversenyére, és megtapasztalhatjuk, milyen harmonikus, egymást támogató légkörben formálódnak fülünk hallatára ezek a remekművek.

Baráti Kristóf ma a világ élvonalába tartozó, egyik legkeresettebb hegedűművész, a legkiválóbb karmesterekkel és zenekarokkal lép fel a világ meghatározó hangversenypódiumain, a chicagoi Stradivari Társaság jóvoltából pedig az 1703-ban készített „Lady Harmsworth” Stradivari hegedűn játszik.
Würtz Klára – Kocsis Zoltán szavaival élve – igazi pódiumjelenség, s ezt Európától Japánig, Amerikáig megtapasztalhatja a közönség. Szólistaként és kamarazenészként is jelentős fesztiválok és koncertsorozatok meghívottja, lemezei a legrangosabb fórumokon kapnak méltatást.

Ajánló


A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első…

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Orosz Zenei Fesztivál, melynek budapesti nyitóhangversenyének ezúttal is…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány…