Jegyvásárlás

Program


Ávéd János Quartet

Ávéd János Quartet

A zenekar jelenlegi formájában 2013-ban jött létre. A számtalan hazai formációban közreműködő Ávéd János, Horváth Balázs és Sárvári Kovács Zsolt a jazz irányából, az itthoni orgona-élet meghatározó alakja, a Liszt- és Gramofon-díjas Fassang László pedig a klasszikus zenei hagyományok felől közelít egy közös, stílusfüggetlen zenei nyelv megvalósításához.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 20. szombat, 20:00

 Közreműködik:

    Ávéd János - szaxofon
    Fassang László - Hammond orgona, zongora
    Horváth Balázs - nagybőgő
    Sárvári Kovács Zsolt - dob

„Hírül kaptuk, hogy van zene. Mindnyájunk számára.
Kegyelem, hogy képessé lettünk arra, hogy zenészként formáljuk azt. Csoda, hogy időről-időre, a Föld minden táján teljesen másmilyenre gyúrjuk az ‘ugyanazt’. Ajándék, hogy a bennünket körülvevő gazdag zenei környezetből és saját gyökereinkből egyszerre táplálkozhatunk.
Zenészként gyakran elhisszük magunkról, hogy képesek vagyunk az emberi intellektus és szakmai készségek által a zene folyamatainak alakítására, de el kell fogadnunk, hogy igazán sosem leszünk képesek uralkodni rajtuk. Az akarat első szikrájának hatására ugyanis a zene ereje rögtön elillan, puszta levegőrezgéssé, mesterkélt manipulációvá üresedik. A sallangoktól mentes, őszintén izzó zenei pillanat örök emlékké kövül az emlékezetben.
Ezeket a pillanatokat keressük.”
Ávéd János

A zenekar jelenlegi formájában 2013-ban jött létre. A számtalan hazai formációban közreműködő Ávéd János, Horváth Balázs és Sárvári Kovács Zsolt a jazz irányából, az itthoni orgona-élet meghatározó alakja, a Liszt- és Gramofon-díjas Fassang László pedig a klasszikus zenei hagyományok felől közelít egy közös, stílusfüggetlen zenei nyelv megvalósításához. Műsorukban jól megfér egymás mellett Messiaen, Bartók, vagy Bach zenéje, jazz sztenderdek, szabad improvizációk illetve saját kompozíciók, de ezekben szándékosan nem gyömöszölik egymásba a különböző műfajokat, inkább lecsupaszított zenei elemekből kísérelnek meg új hangzást építeni. A kavertett 2016-ban a Hunnia Records gondozásában megjelent Have News című lemeze ötcsillagos kritikát kapott a Gramofon Klasszikus és Jazz magazinban, s másutt is igen kedvező fogadtatásban részesült.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!