Program


Az Arany ló legendája - Történelmi lovas show

Az Arany ló legendája - Történelmi lovas show

Nagyszabású lovas show Domonyvölgyben!
A nemzetközi hírű Győri Ördöglovasok és Kassai Lajos főszereplésével 2020. szeptember 19-én és 20-án, a monumentális történelmi lovas show visszatér új helyszínen a Lázár Lovasparkban Domonyvölgyben!

Az Arany Ló

Nagyszabású lovas show Domonyvölgyben!
A nemzetközi hírű Győri Ördöglovasok és Kassai Lajos főszereplésével 2020. szeptember 19-én és 20-án, a monumentális történelmi lovas show visszatér új helyszínen a Lázár Lovasparkban Domonyvölgyben!
Több mint 100 ló és 200 közreműködő, lovasíjászok, a Győri Ördöglovasok Tóth Szilárd vezetésével az Arany ló legendájában.
A 70 perc hosszú, szünet nélküli előadás története a népvándorlás kora idején játszódik, a Kárpátokon innen és túl, a nagy Kende vezér búcsúzni készül, napja lemenőben. Szeretné, ha birodalma törzsei az ő távozása után is békében élnének egymással. De ki legyen az utód három fia közül?
Három próbára hívja őket. A fegyverforgatás válogatott módjaiban kell megküzdeniük a legjobb vitézekkel. Aki kiállja mind a három próbát, az lesz az utódja és azé lesz a birodalom legszebb lányának keze és a vezér lova, az Arany ló. Mildana mindhárom fiú álma.
A legidősebb testvér a második sikertelen próba után hátat fordít testvéreinek, majd törzse embereivel otthagyja apját és ellopja az Arany lovat. Már nem a próba a tét, hanem a becsület. Az apa fiaival és vitézeivel az Arany ló után indul.
A legidősebb testvér és harcosai éjszaka rátörnek a vitézek nélkül maradt táborra és megpróbálják elrabolni Mildanát. Apa és fiai visszatérnek, a pártütő elmenekül, az Aranyló leveti magáról és visszatér a Vezérhez.
A nagy Kende választása a legfiatalabb fiúra esik. A Mildanával kötendő nászra meghívják a szomszéd törzsek vezéreit, harcosait is. A legfiatalabb fiú így békejobbot nyújt tékozló bátyjának és kibékíti őt apjával is.
A menyegző káprázatos lovas ünneppé válik, ahol törzsek minden tagja, a vendégek is megmutatják lovas tudásukat.
A nagy Kende búcsúzik, ideje letelt, az Arany lovat majd fiára adja. Már csak egy a kérdés: a ló megtartja, vagy leveti új gazdáját, megmutatva ezzel, hogy alkalmas-e a vezérségre…
A monumentális lovasszínházi előadásban ötvöződnek egy XXI. század show elemei, lovas szokásaink a keleti lovas kultúra évezredes értékeivel.
Száguldó paripák, nyílzápor, csatajelenetek, sólymok és tűzeső az Arany ló legendájában.
Háromgenerációs családi előadás.
Legyen részese az ünnepnek!

A Lázár Lovaspark kemencés büféjében italok, kemencés lángos, egytál ételek vásárolhatóak. Ezen a napon kizárólag bankkártyát és szép kártyát fogadunk el!

További programok a parkban:
 - Lazareum - a kocsi, a magyar lovassport történetét, valamint a Lázár testvérek sportpályafutását bemutató  kiállítás
- Falusi udvar az őshonos magyar háziállatokkal
- Játszótér
- 5 perces pónilovaglás gyerekeknek
- 5 perces körhintázás gyerekeknek

Büféétkezésre szóló jegyvásárlási lehetőség itt

Ajánló


Újra fergeteges Halloween partyval és izgalmas programokkal várunk minden rémüldözni vágyó kicsit és…

Mit és kiket rejt a varázslatos és legendás padlás? Időutazás ég és föld…

RAY COONEY - TONY HILTON: 1 x 3 néha 4 avagy Egyszerháromnéhanégy bohózat…