Jegyvásárlás

Program


Az első világháború repüléstörténete

Az első világháború repüléstörténete

Gondos László (Hadtörténeti Intézet és Múzeum): Az Osztrák-Magyar Monarchia légiereje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. szombat, 15:00

Ausztria-Magyarország hadvezetése a 19. század végén, a többi nagyhatalommal egyidőben kezdte kialakítani azokat a szervezeti kereteket, melyek alapján megalakulhatott a császári és királyi Légjárócsapatok névre keresztelt repülőerő. Az előadás bepillantást enged a katonai repülés gyors fejlődésébe, áttekinti a hadiipar fejlesztését, a Légjárócsapat szervezetének változásait, valamint a katonai repülők alkalmazásának és bevetésének módjait.

Czirók Zoltán (Nemzeti Közszolgálati Egyetem): Budafok repülői a Nagy Háborúban

Az előadás két olyan budafoki kötődésű személy életútjából villant fel képkockákat, akik az I. világháborúban újdonságnak számító repülőcsapatoknál teljesítettek szolgálatot.

Berényi Sándor a román fronton 83 alkalommal vezette repülőgépét az ellenséges területek felett, hogy aztán az olasz frontra átvezényelve végül vadászpilótaként szereljen le, Kullmann (Késmárky) László pedig az orosz és olasz frontok égboltjáról kémlelte az ellenfelek állásait, mint megfigyelőtiszt.

Az előadások egymás után következnek.

Az előadás a Nagy Háború Emlékei kiállításhoz kapcsolódóan valósul meg, amely április 27-ig tekinthető meg.

Ajánlatunk


Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!